ZZ.lv ARHĪVS

«Marno J» Jelgavas «Pilsētas pasāžu» un citus tirdzniecības centrus apseko regulāri; problēmas nav novērotas

LETA

2013. gada 26. novembris 15:09

1860
«Marno J» Jelgavas «Pilsētas pasāžu» un citus tirdzniecības centrus apseko regulāri; problēmas nav novērotas

Nekustamo īpašumu attīstītāja un pārvaldītāja SIA «Marno J», ņemot vērā uzņēmuma specializāciju, regulāri jau līdz šim apseko savas tirdzniecības centru ēkas, tostarp Jelgavas «Pilsētas pasāžu», kas ir lielākais centrs, - Rīgā, Zolitūdē, notikusī traģēdija uzņēmumam nav atgādinājums tam, kas jau tiekot darīts.

Tā aģentūrai LETA skaidroja uzņēmuma pārstāve, Jelgavas tirdzniecības centra «Pilsētas pasāža» direktore Kristīne Breiere. Viņa informēja, ka, būdams nekustamo īpašumu pārvaldītājs, uzņēmums regulāri apseko savus īpašumus, kas ir tā pienākums.

SIA «Marno J» objektu pārvaldnieki ar speciālistiem veic apgaitas aptuveni katru nedēļu, grūtāk esot nosaukt regularitāti nopietnākām apsekošanām, kad uzmanību pievērš arī būvkonstrukcijām, bet tas notiekot aptuveni reizi pusgadā, ka arī tad, ja tiekot konstatēts kas aizdomīgs, skaidroja Breiere.

Patlaban «Pilsētas pasāžā» un citos objektos nav novērotas problēmas, kas būtu pamats trauksmei. Iknedēļas apgaitās, kur pievērš uzmanību arī sīkumiem, regulāri gadoties konstatēt kādu novēršamu trūkumu, jo tehnika mēdz lūzt un bojāties, bet te ir runa par telpu aprīkojumu, nevis par būvkonstrukcijām, skaidroja «Pilsētas pasāžas» vadītāja.

No visiem apsaimniekotajiem tirdzniecības centriem lielākais ir «Pilsētas pasāža» Jelgavā, nākamie lielākie ir «Zoom» Rīgā un «Jēkabpils centrs».

«Pilsētas pasāžas» ēka iekštelpās veidota kā pilsēta ar gājēju ielu, laternām, kas atsauc atmiņā veco Jelgavu. Tajā izvietotas vairāk nekā 58 tirdzniecības vietas, 10 biroju telpas, pazemes autostāvvieta ar 167 vietām. Ēkas kopējā platība ir 22 350 kvadrātmetru.

Katru dienu tirdzniecības centru «Pilsētas pasāža» apmeklē ap 12 000 cilvēku. Ēkā pavisam ir četri stāvi, bet no visiem nomniekiem lielāko tirdzniecības platību aizņem «Maxima» pirmajā stāvā.

Ēku Jelgavas centrā, kvartālā starp Katoļu, Driksas un Pasta ielu, sāka būvēt 2004.gada vasarā, un celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs bija SIA «Projektu realizācijas birojs», kas piesaistīja vairākus apakšuzņēmējus. «Pilsētas pasāža» tika atklāta 2006.gada 17.martā.

Ēkas projekta autori ir projektēšanas biroja «Linson» pārstāvji.