ZZ.lv ARHĪVS

Aleksandrs Samoilovs: Kāpēc šī bija veiksmīgākā sezona?

Infinitum 8

2013. gada 23. novembris 00:00

133
Aleksandrs Samoilovs: Kāpēc šī bija veiksmīgākā sezona?

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pagājušajā sezonā sporta fanus priecēja ar lieliskiem rezultātiem, iegūstot 1. vietu pasaules rangā. Aleksandrs Samoilovs sarunā atklāj panākumu iemeslus.

"Šī bija veiksmīgākā sezona, jo mums bija laba komanda. Spēlējot pārī ar Jāni, uzreiz atradām kopīgu valodu. Mums bija labi treniņi, pietiekams finansiālais atbalsts un divus ar pusi mēnešus pirms sezonas sākuma pavadījām, trenējoties Ēģiptē. Šī vieta ir labi piemērota pludmales volejbola treniņiem - nekad nav lietus, ziemas mēnešos tur nav pārāk karsts, tāpat ir daudz tiešo lidojumu no Latvijas. Arī laika zona ar Latviju ir viena un tā pati. Viss treniņos ieguldītais darbs rezultējās labos panākumos," pastāstīja Aleksandrs.

Viņš atzina, ka patlaban pludmales volejbola sezona ir noslēgusies un līdz nākamā gada janvārim notiks vienīgi fiziskās sagatavotības treniņi manēžā un sporta zālē. Janvāra vidū abi volejbolisti dosies uz treniņiem Beļģijā, bet līdz tam plāno piedalīties "Latvijas Gada balva sportā" un "Jūrmalas Gada balva sportā" svinīgajos pasākumos. 

Vai zināji?
● Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš starptautiskajos turnīros pāra sastāvā startē kopš 2012. gada. Šovasar viņi veiksmīgi aizvadīja 2013. gada Pasaules kausa tūres pirmo pusi, trīs posmus pēc kārtas sasniedzot finālu un vienā turnīrā arī gūstot uzvaru.
● 2013. gada jūnijā publicētajā rangā viņi ierindojās 2. vietā, kas tobrīd bija Latvijas pludmales volejbolistu augstākais sasniegums. Pēc pavisam neilga laika, šī gada augustā, viņi izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā un pirmo reizi sasniedza pirmo vietu rangā. 
● Pludmales volejbolistu pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir SMScredit.lv atbalstīto sportistu vidū. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, šķēpmetējs Ainārs Kovals,  basketbola komanda "VEF Rīga", futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".
● Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.