ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Ozīši» atņem Rakverei punktu (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 16. novembris 21:38

789
Volejbols. «Ozīši» atņem Rakverei punktu (ar foto)

«Poliurs/Ozolnieki» volejbolisti šovakar savās mājās uzņēma «Rakvere VK» komandu, kas šosezon ievērojami pastiprinājusi savu sastāvu, un piekāpās igauņiem piecu setu spēlē, tādējādi no trim par uzvaru paredzētajiem punktiem tabulā vienu paturot sev.

«Ozīši» maču sāka uz pozitīva viļņa un tā aizvadīja visu pirmo setu, atstādami viesus acīm redzami pārsteigtus un ar 16 punktiem. Otrajā gan spēku samēri līdzsvarojās un līdz otrajam tehniskajam pārtraukumam desmit reizes tika fiksēts līdzīgs rezultāts, bet pēc tā dažu punktu pārsvaru iemantoja viesi. Kad tablo rādīja 19:21, sarkano kartīti nopelnīja Kārlis Volodins – kad igauņi izdarīja sitienu jau pēc tiesneša svilpes, viņš sašutumā iebrāzās pretinieka teritorijā, bet rakveriešiem līdz ar to tika papildu punkts un serves tiesības. Pāris epizodes vēlāk mājinieki samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču izlīdzināt to vairs līdz seta beigām nespēja.

Tādējādi pabojātais garastāvoklis pabojāja arī trešā seta spēli, ko igauņi izmantoja, naski audzējot rezultātu, – 8:5, 16:8, 20:10 un 25:15. Ceturtajā tomēr krīze bija pārvarēta un, līdzjutēju atbalstīti, «ozīši» sākumā iegūto pāris punktu pārsvaru vispirms noturēja līdz vidusdaļai (15:15), pēc tam atjaunoja un panāca 25:22 setā.

Kura komanda gūst pirmo punktu, tā uzvar – «sakarība», kas bija apstiprinājusies četros iepriekšējos setos, palika spēkā arī piektajā. Igauņu laukumā galvenais personāžs ar savu darbību uzbrukumā, blokā un spēcīgajām servēm bija moldāvu leģionārs Deniss Sintovs (ar 25 punktiem rezultatīvākais arī visā spēlē), bet mūsējo rindās savu un komandas punktu krājumu tādā pašā veidā papildināja Gatis Augustāns (spēles statistikā 15), Kārlis Volodins (11), Raimonds Vilmanis (6). Pretinieka īpaši uzmanīts noslēgumā bija mājinieku rezultatīvākais vīrs Armands Āboliņš (20), ar 13 punktu pienesumu statistikā atzīmējās Aivis Āboliņš, savu artavu spēles gaitā pielika galvenā trenera Vitālija Birjukova īstajā brīdī laukumā uz maiņu sūtītie Gatis Garklāvs, Andris Zadovskis un Ēriks Baiks, protams, arī cēlājs Ivo Baranovskis un libero Uģis Puķītis.

Foto: Agris Samcovs