ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Jelgava/LU» sagādā Ingunas Minusas audzēknēm pirmo zaudējumu Baltijas līgā – 3:0 (papildināts ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 16. novembris 20:07

1068
Volejbols. «Jelgava/LU» sagādā Ingunas Minusas audzēknēm pirmo zaudējumu Baltijas līgā – 3:0 (papildināts ar foto)

Svarīga Baltijas sieviešu volejbola līgā bija 16.novembra spēle Jelgavas Sporta hallē, kur «Jelgava/LU» pretinieces bija pagaidām četrus mačus bez zaudējumiem aizvadījusī «RSU/MVS» («Rīgas Stradiņa Universitāte/ Minusas Volejbola skola») komanda. (rīdziniecēm 9 punkti un trešā pozīcija tabulā, jelgavniecēm bija 10 punktu, bet aizvadīts par spēli vairāk.)

Nekāda nopietnā spēkošanās gan nesanāca, jo jelgavnieces jau ar pirmajām trim servēm (Antra Šverna) ņēma vadības grožus savās rokās, ko tā arī neatdeva līdz cīņas beigām. Rezultātā visai negaidīti pārliecinoša 3:0 (25:14; 25:13; 25:22) «Jelgava/LU» uzvara pār kādreizējās Jelgavas komandā spēlējušās Ingunas Minusas audzēknēm (arī otrā MVS trenere Aleksandra Tihovska reiz bija mūsējā).

Šoreiz uzvaru nevar norakstīt tikai uz lielākas pieredzes rēķina, jo laukumā dažādu iemeslu dēļ nebija ne «Jelgava/LU» pamata cēlājas Sandas Ragozinas, ne viena no uzbrukuma balstiem – Ineses Jursones. Toties spēlēja Līga Lejiņa un jaunā Līva Sola, bet saspēles vadītājas funkcijas uzņēmās (un, kā atzīmēja «Jelgava/LU» treneris Jānis Leitis, darīja to lieliski) tepat Jelgavas Valsts ģimnāzijā volejbola gudrības apgūt sākusī Jana Bērziņa. Kā parasti, uzdevumu augstumos bija Ance Auziņa, Ilze un Sanda Liepiņlauskas un libero Kristīne Lece.

Nu jelgavniecēm ir 13 punktu un izdevies nostiprināties otrajā vietā, (šajā kārtā uzvarēja arī līdervienība Jonavas «Achema»). Nākamā mūsējo spēle Jelgavas Sporta hallē jau rīt (17.novembrī) – pulksten 16 ar «Murjāņi/ Zeltaleja» volejbolistēm.

Foto: Agris Samcovs