ZZ.lv ARHĪVS

Sestdien pircējus Jelgavā aicina novada mājražotāju tirdziņš; andeli pārceļ uz skvēru pie autoostas

Edgars Kupčs

2013. gada 14. novembris 15:44

2444
Sestdien pircējus Jelgavā aicina novada mājražotāju tirdziņš; andeli pārceļ uz skvēru pie autoostas

Akcijas «Mazā biznesa diena» laikā un par godu Latvijas valsts svētkiem sestdien, 16. novembrī, no pulksten 10 līdz 17 skvērā pie Jelgavas autoostas notiks mājražotāju tirdziņš, ko rīko biedrība «Pārtikas amatnieki». Kā ziņo biedrības vadītājs un uzņēmuma «Svētes maize» īpašnieks Jānis Dāvids, pircējus gaidīs desmit vietējo mājražotāju.

Skvērā Mātera un Svētes ielu krustojuma tuvumā būs izvietotas teltis, kur būs iespēja iegādāties vietējo mājražotāju produkciju – malkas krāsnī ceptu maizi, žāvētas gaļas izstrādājumus, mājas sierus, cepumus, plātsmaizes, šokolādes un karameļu konfektes, augļus, dārzeņus, medu un daudz citu produktu, teikts Jelgavas novada pašvaldības mājaslapā.

Piemēram, žāvētu gaļu un izstrādājumus tirgos saimniecības «Kraujas» un «Vanadziņi», SIA «Svētes maize» piedāvās bioloģisku maizi un konditoreju, zemnieku saimniecība «Gaidas» tirgos augļus un dārzeņus, SIA «Antek» – ķiploku izstrādājumus, augļus un dārzeņus, saimniecības «Undzēni» stendā gaidīs skābēti kāposti, SIA «Eiras» uz Jelgavu vedīs konditorejas izstrādājumus, tajā skaitā cepumus un plātsmaizes, bet zemnieku saimniecība «Blūdži» būs sasējusi mājas sierus.

Iepriekš mājražotāji tirgojās Driksas ielas gājējiem paredzētajā daļā, bet Jelgavas pašvaldība noteikusi, ka turpmāk zemniekiem ļaus to darīt skvērā pie autoostas.