ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Jelgavnieki ar uzvaru noslēdz «Schenker» līgas pirmo apli

Maija Laizāne

2013. gada 13. novembris 22:07

56
Volejbols. Jelgavnieki ar uzvaru noslēdz «Schenker» līgas pirmo apli

Komanda «Biolars/Jelgava» šovakar Zemgales Olimpiskajā centrā uzņēma «Daugavpils Universitātes» vienību un apspēlēja viesus ar 3:0, tādējādi pakāpjoties par divām vietām turnīra tabulā.

Katrs punkts gan bija jāizcīna, jo daugavpilieši visu mača laiku ne vien «elpoja pakausī», bet arī izlīdzināja rezultātu un vairākkārt izvirzījās vadībā. Setu galotnēs tomēr mājinieki nospēlēja pārliecinošāk, galu galā panākot 25:22, 25:23 un 25:22.

«Darbdienu vakaros mums spēlēt nav viegli, jo puiši pa dienu strādā. Netrūka jau kļūdu vienkāršās situācijās, taču izdevās labāka aizsardzība nekā citkārt, bloks nebija slikts, serves uzņemšana normāla,» galvenais treneris Jurijs Deveikus ar šādu iznākumu bija apmierināts. Kopumā gan turnīra pirmajā aplī gājis sarežģīti, jo spēlētāju traumu un slimību dēļ gandrīz katrā spēlē laukumā nāca cits pamatsastāvs. 

Diagonāles pozīcijā šodien darbojās Andrejs Baburovs un ar 18 gūtajiem punktiem nopelnīja rezultatīvākā spēlētāja godu. Ansim Medenim statistikā 14, Ērikam Voroņko 13, Edgaram Baikam 10.

Turnīra tabulā jelgavnieki pakāpās uz septīto vietu, astotajā atbīdot daugavpiliešus. Devītajā patlaban «Poliurs/Ozolnieki», kuriem gan pirmajā aplī vēl viena spēle un iespēja uzlabot situāciju sestdien savās mājās pret «Rakvere VK». Tabulas pirmajā trijniekā trīs igauņu vienības: «Bigbank Tartu», «Selver Tallinn» un «Pärnu VK».