ZZ.lv ARHĪVS

«Flora» no apdrošinātāja saņems nepilnu ceturtdaļu miljona latu

www.zz.lv

2013. gada 11. novembris 11:03

443
«Flora» no apdrošinātāja saņems nepilnu ceturtdaļu miljona latu

225 tūkstošus latu lielo atlīdzību AAS «Gjensidige Baltic» izmaksās koka logu ražotnei SIA «Flora» pēc tam, kad šā gada 30.septembra naktī uzņēmumā izcēlās postošs ugunsgrēks. Tā laikā tika iznīcināta visa gatavā produkcija, nodegusi ražošanas ēka, kā arī bojātas iekārtas. Pašu ēku atjaunot neizdosies - tā būs jāceļ no jauna, jo ēkas metāla karkass ir nopostīts pilnībā.

Apdrošinātājs no uzņēmuma mēneša laikā kopš ugunsnelaimes saņēma visus nepieciešamos dokumentus, kas ļāva izskatīt lietu ļoti operatīvi un pieņemt lēmumu par atlīdzības izmaksu, skaidro «Gjensidige Baltic» mārketinga projektu vadītāja Jana Norvele. 

Par ugunsgrēka faktu tika ierosināta arī krimināllieta, taču, lai nebūtu jāgaida policijas atzinums, kas varētu būtiski paildzināt izvērtēšanas procesu, apdrošinātājs pasūtīja neatkarīgu ekspertīzi. Eksperti konstatēja, ka ugunsgrēka iemesls bija īssavienojuma rezultātā radies pārspriegums, kā dēļ izcēlies ugunsgrēks.

«Mēs darījām visu iespējamo, lai izskatītu lietu un pieņemtu lēmumu pēc iespējas ātrāk. Ļoti labi saprotam klienta situāciju, kurš pēc iespējas ātrāk vēlas novērst visas ugunsgrēka radītās sekas un pilnvērtīgi atsākt ražošanu, kas pašlaik nav iespējams, jo ražošanas ēka jau ir daļēji demontēta, tā kā pilnībā bojāto ēkas metāla konstrukciju atjaunot nebija iespējams. Šajā gadījumā augstu vērtējam sadarbību ar SIA «Flora», kas no savas puses laikus iesniedza visus nepieciešamos dokumentus, lai izvērtēšanas process noritētu raiti,» situāciju komentē apdrošināšanas uzņēmuma Vispārējo atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs.