ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieki izķer monētas ar stārķa un skudras attēlu

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 7. novembris 14:00

3586
Jelgavnieki izķer monētas ar stārķa un skudras attēlu

«Nāk ar izdrukām un rāda, kādas monētas nepieciešamas,» «Swedbank» finanšu centra «Jelgava» vadītāja Daiga Jakoviča stāsta, ka jelgavnieki, gatavojoties eiro ieviešanai, par atmiņu vēlas saglabāt īpašā dizaina vienlatniekus, šodien raksta laikraksts «Zemgales Ziņas».

«Grib atstāt piemiņu bērniem un mazbērniem, arī kā dāvanas izmanto,» D.Jakoviča stāsta, ka jelgavnieki bieži prasa īpašās lata monētas, tāpēc, nonākot filiālē, tās tiek atliktas, lai vajadzības gadījumā gribētājs varētu kāroto saņemt. Filiāles darbinieki novērojuši, ka visvairāk jelgavniekiem nepieciešamas monētas ar stārķa un skudras attēlu – vakar kasē tādu nebija.

Līdzīgi novērojumi ir arī «Nordea» klientu apkalpošanas centra «Jelgava» vadītājai Ilzei Sirmei: «Tuvojoties gadumijai un eiro ieviešanai, arī Jelgavas iedzīvotāji un bankas klienti arvien aktīvāk izrāda interesi par dizaina viena lata monētu saglabāšanu. No klientu apkalpošanas centra darbiniekiem saņemam atsauksmes, ka vispieprasītākās ir tieši dizaina monētas «Skudra» un «Stārķis».» 

Arī SEB bankas pārstāve Agnese Strazda atzīst, ka minētās monētas ir ļoti populāras, taču bankas Jelgavas filiālē klienti un citi apmeklētāji bieži prasa arī vienlatnieku ar pakavu. Pieprasīta ir arī vakar apgrozībā laistā «Paritātes monēta».