ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. «Jelgava» pret «Saldus» klubu zaudē ceturto periodu un visu spēli (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 6. novembris 22:40

2261
Basketbols. «Jelgava» pret «Saldus» klubu zaudē ceturto periodu un visu spēli (ar foto)

Būdami vadībā gandrīz visu spēles laiku, Mareka Bajāra trenētie BK «Jelgava» basketbolisti trešdien pamanījās zaudēt «Aldaris LBL» līgas debitantiem «Saldus» komandai ar 70:73. Tādējādi saldeniekiem Jelgavas Sporta hallē izdevās revanšēties par zaudējumu pirmajā spēlē Saldū (69:77).

Savdabīgu pikantuma piegaršu spēlei piešķīra apstāklis, ka BK «Jelgava» tagadējais galvenais treneris vēl pagājušās sezonas vidū bija pie «Saldus» basketbolistu stūres, lai gan pēc spēles Mareks Bajārs «Ziņām» noliedza, ka šis apstāklis varētu būt ietekmējis spēles gaitu. Drīzāk jau pie vainas esot bijušas daudzās kļūdas (kļūdu procents: 21,8 pret saldenieku 14,7 procentiem).

Un te nu grēkoja visi, visvairāk jau sasteigtās un neprecīzās piespēlēs un vēlmē par katru cenu būt precīziem no trīspunktu distances (no 5 trīspunktniekiem Edgaram Krūmiņam precīzs tikai viens, bet Kristaps Kanbergs pamanījās netrāpīt visus piecus...). 

Spēles sākums Jelgavas Sporta hallē neliecināja par iespējamo mājinieku zaudējumu – praktiski BK «Jelgava» visu laiku atradās vadībā, gan ne pārāk pārliecinošā (izņemot brīdi pēc lielā pārtraukuma, kad rezultāts kļuva 47:35 jeb plus 12, pārējā laikā mājinieku pārsvars svārstījās ap piecu punktu atzīmi (arī pirms trešā un ceturtā perioda).

Ceturtais periods, sācies ar 53:48 BK «Jelgava» labā, beidzās katastrofāli – pēdējo ceturksni jelgavnieki zaudēja ar 17:25, kas kopā arī veidoja neveiksmīgo galarezultātu. Līdz ar to saldenieki revanšējās Jelgavai par zaudējumu sezonas pirmajā spēlē (69:77). Rezultatīvākie BK «Jelgava» komandā bija Edgars Čunda ar 13, kā arī Lauris Mizis un baltkrievu basketbolists Vjačeslavs Skidans ar 11 punktiem. Saldenieku labā Sandris Vītols guva 15, bet Mindaugs Stasis – 14 punktu.

Šī bija BK «Saldus» trešā uzvara pēc kārtas, bet kopumā ar 4 uzvarām deviņās spēlēs komanda ieņem sesto pozīciju starp 12 «Aldaris LBL» līgas komandām. Nav slikts rādītājs debitantiem, kamēr jelgavnieki ar 3 uzvarām un 5 zaudējumiem aizņem devīto pozīciju.
Nākamo spēli BK «Jelgava» aizvadīs sestdien, 9.novembrī, turpat Mātera ielas sporta hallē, pulksten 14.30 spēkojoties ar principiālajiem un spēcīgajiem (trešā vieta) pretiniekiem no «Valmieras».

Foto: Agris Samcovs