ZZ.lv ARHĪVS

Moderni aprīkots Jelgavā salikts autobuss izbrauks Voroņežas ielās

www.zz.lv

2013. gada 4. novembris 14:26

3077
Moderni aprīkots Jelgavā salikts autobuss izbrauks Voroņežas ielās

Novembra vidū «Amo Plant» kopā ar SIA «Amo Bus» no Krievijas organizē Latvijā ražotā pilsētas autobusa «Amo Plant Ambassador SB 200» prezentāciju Voroņežas apgabala administrācijai un pilsētas mērijai. Jaunais autobuss izbrauks Voroņežas ielās un apkalpos noteiktu autobusa maršrutu. 

Autobusu vadīs Voroņežas 3.autobusu parka šoferis, kurš rūpnīcā ir izgājis apmācības ciklu un ieguvis «Amo Plant» sertifikātu Latvijā. Pēc autobusa ekspluatācijas  īpašību novērtēšanas tiks pieņemts lēmums par jaunu autobusu integrēšanu Voroņežas sabiedriskā transporta sistēmā, informē Jelgavas rūpnīcas pārstāve Dzintra Krūze. 

«Tika radīts unikāls, prezentācijas autobuss, kas piedāvā iepazīties ar inovatīvākajām un efektīvākajām tehnoloģijām sabiedriskā transporta jomā. Prezentācijas autobuss ir aprīkots ar Wi Fi, pasažieru uzskaites sistēmu, bezskaidras naudas maksājumu sistēmu, video novērošanas sistēmu, video ierakstīšanu, atpakaļskata kameru, degvielas uzraudzības iekārtu, atrašanās vietas noteicēju, video un audio reklāmas aprīkojumu,» skaidro Dz.Krūze. 

Jelgavā  ražotie zemās grīdas autobusi, kuri aprīkoti ar gaisa kondicionēšanas iekārtu un pielāgoti personu ar īpašajām vajadzībām pārvadāšanai, veiksmīgi ir izturējuši testus Maskavā. Tie ir jaunās paaudzes pilsētas autobusi ar zemo iekāpšanu un zemo grīdu. Pateicoties autobusa vieglajai konstrukcijai, tam ir būtiskas priekšrocības, kā piemēram, ekonomisks degvielas patēriņš, autobusus slavē rūpnīcā.