ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Redjko kompensācijas laikā gūtais 11 metru soda sitiens garantē FK «Jelgava» vietu virslīgā arī nākamgad (papildināts ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 2. novembris 18:15

5200
Futbols. Redjko kompensācijas laikā gūtais 11 metru soda sitiens garantē FK «Jelgava» vietu virslīgā arī nākamgad (papildināts ar foto)

Bezkompromisa cīņā, kurā abas komandas cīnījās tikai un vienīgi par uzvaru, vienīgie vārti tika gūti mača pēdējās sekundēs, kad Vadima Žuļeva nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja Valērijs Redjko, pārspējot Rīgas «Daugavas» vārtsargu Artūru Vaičuli.

Katrai no pretiniecēm priekšpēdējās kārtas spēle sestdien Zemgales Olimpiskajā centrā kalpoja savu mērķu īstenošanai –  FK «Jelgava» bija iespēja nostiprināties 8. vietā, neklātienes cīniņā ar «Metta/LU» izvairoties no 9.vietas un pārspēlēm par palikšanu virslīgā. Savukārt Rīgas «Daugava» uzvaras gadījumā līdz pēdējai kārtai saglabātu izredzes uz bronzas medaļām un ceļazīmi uz Eiropas līgu. (Tribīnēs, kuras rudenīgajos laika apstākļos pulcēja vismaz 650 skatītāju, tika analizētas arī neizšķirta iznākuma iespējamās sekas – pēc kompetentu līdzjušanas speciālistu vērtējuma tas būtu neizdevīgs abām sāncensēm.)

Jelgavnieku galvenajam trenerim Sergejam Golubevam ierastajā pamatsastāvā diskvalificētā Romāna Bespalova vietā nācās sūtīt Pāvelu Hohlovu, toties Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komisija bija labojusi tiesneša kļūdu un atcēlusi spēlē pret Jūrmalas «Spartaku» otro Vadimam Žuļevam piešķirto brīdinājumu. Līdz ar to Vadims varēja piedalīties tik svarīgajā sestdienas spēlē un galu galā kļuva par vienu no galvenajiem mača varoņiem (būdams aktīvs ne tikai noslēguma epizodē vien).

FK «Jelgava» sastāvs: Kaspars Ikstens, Deniss Petrenko, V. Redjko, Boriss Bogdaškins, V.Žuļevs, P.Hohlovs (Mindaugs Grigarāvičs), Dmitrijs Medeckis (Maksims Daņilovs), Mārcis Ošs, Aleksandrs Gubins, Gints Freimanis, Oļegs Malašenoks.
Lai kā arī centās abu komandu futbolisti un netrūka arī reālu vārtu momentu, emociju tomēr bija vairāk, un šķita, ka spēle tomēr beigsies ar bezvārtu neizšķirtu. Tad veiksme uzsmaidīja laukuma saimniekiem, bet, kā pamatoti atzina viesu treneris Virginijs Ļibšis, abas komandas tiešām cīnījušās līdz galam un jelgavnieku uzvaru līdzīgajā cīņā nevar uzskatīt par nepelnītu.

Protams, ka līksmība valdīja FK «Jelgava» nometnē, kaut treneris S.Golubevs pēcspēles preses konferencē centās būt tikpat korekts kā parasti. Viņš atzina, ka izdevies izpildīt spēles plānu, neitralizējot bīstamākos Rīgas «Daugavas» futbolistus, piemēram, Mantu Savenu. Attaisnojies arī risks izšķirošo 11 metru sitienu uzticēt Valērijam Redjko, lai gan nesen viņš līdzīgā epizodē bija kļūdījies.
Citi Latvijas futbola virslīgas čempionāta 26.kārtas rezultāti:Jūrmalas «Spartaks» – «Skonto» 0:3;FK «Ventspils» – «Metta/LU» 3:0;Daugavpils «Daugava» – «Ilūkste» 6:1;«Liepājas metalurgs» – FC «Jūrmala» 3:0.

Tagad FK «Jelgava» ar 20 punktiem nodrošinājusi astoto vietu virslīgas tabulā neatkarīgi no pēdējās kārtas spēles Rīgā ar «Skonto», lai gan S.Golubevs solīja cīnīties arī pēdējā mačā – var taču izvirzīt arī citu mērķi, piemēram, pārsniegt pēc kārtas nezaudēto spēļu rekordu (šobrīd – septiņas). «Skonto» savukārt teorētiski nav zaudējusi cerības arī uz zeltu.

Pēc nedēļas, 9.novembrī, pulksten 14 notiks visas pēdējās kārtas spēles:

«Metta/LU» (16 punkti) – Daugavpils «Daugava» (52);

Rīgas «Daugava» (48) – FK «Ventspils» (64);

«Skonto» (62) – FK «Jelgava» (20);

FC «Jūrmala» (23) – Jūrmalas «Spartaks» (25);

«Ilūkste» (12) – «Liepājas metalurgs» (37 punkti).

Foto: Agris Samcovs