ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā latus pret eiro varēs apmainīt 11 pasta nodaļās

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 30. oktobris 07:58

325
Jelgavas novadā latus pret eiro varēs apmainīt 11 pasta nodaļās

No 2014.gada 2.janvāra līdz 31.martam «Latvijas Pasts» saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem nodrošinās latu bezmaksas maiņu pret eiro 302 pasta nodaļās valsts reģionos – vietās, kur nav pieejami banku pakalpojumi un bankomāti. Nodaļas, kurās notiks naudas maiņa, būs atpazīstamas pēc speciālām informatīvām uzlīmēm. 

«Latvijas Pasts» eiro ieviešanas procesā ar valstī vislielāko un sazarotāko nodaļu tīklu iesaistījies vietās, kur iedzīvotājiem nav citu iespēju veikt naudas maiņu, skaidro uzņēmuma pārstāve Agija Tērauda. No kopumā 618 pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu maiņa pret eiro notiks tikai 302 nodaļās, kas definētas Ministru kabineta noteikumos par pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu apmaiņai pret eiro.

Jelgavas novadā eiro iegādāties varēs 11pasta nodaļās – Elejas, Kaigu, Lielplatones, Līvbērzes, Nākotnes, Sesavas, Staļģenes, Valgundes, Vilces, Vircavas un Zaļenieku pasta nodaļās.

Savukārt Ozolnieku novadā valūtas maiņa būs iespējama Ozolnieku un Branku pasta nodaļās.

Latu maiņa pret eiro notiks atbilstoši valsts oficiālajam kursam, un tas nozīmē, ka viens lats tiks mainīts pret 1,42 eiro. Latu bezmaksas maiņa pret eiro pasta nodaļās reģionos sāksies ar 2014.gada pirmo darbdienu – 2.janvāri – un ilgs līdz 31.martam. «Latvijas Pasts» ir nodrošinājis iedzīvotājiem iespēju maksimāli ērti īstenot naudas maiņas procesu jau pirmajā 2014.gada sestdienā – 4.janvārī, kad visas 302 latu maiņas pasta nodaļas strādās pēc piektdienu grafika, arī tās nodaļas, kas sestdienās parasti ir slēgtas vai kurām ir saīsināts darba laiks.