ZZ.lv ARHĪVS

Krimināllietā par nāvējošu meitenes notriekšanu Līvbērzē tiesa nosaka papildu ekspertīzi

LETA

2013. gada 22. oktobris 19:51

1365
Krimināllietā par nāvējošu meitenes notriekšanu Līvbērzē tiesa nosaka papildu ekspertīzi

Jelgavas tiesa šodien noteica papildu ekspertīzi krimināllietā, kurā Jelgavas novada sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns apsūdzēts par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas izraisīja cilvēka nāvi, proti, par meitenītes nāvējošu notriekšanu Līvbērzē.

Apmierinot gan apsūdzības, gan apsūdzētā aizstāvja, gan cietušā pārstāvja intereses, tiesa nolēma noteikt papildu ekspertīzi, lai noskaidrotu, vai Beitānam tehniski bija iespējams novērst traģisko negadījumu un vai viņam bija iespējas izvairīties no bērna notriekšanas. Tāpat jānoskaidro, vai varēja izvairīties no sadursmes, mašīnai ietriecoties sniega valnī ceļa malā. Par iemeslu ekspertīzei kļuva arī dažas pretrunas starp iepriekšējām ekspertīzēm un liecinieku liecībām.

Papildu ekspertīzi tiesa uzdeva veikt Tieslietu ministrijas Valsts tiesu ekspertīžu biroja ekspertiem, kas specializējušies autotehnikas jomā. Savukārt tiesas sēde šajā lietā tika atlikta uz pagaidām nenoteiktu laiku.

Kā ziņots, pērn 24.janvārī pulksten 15.17 autoceļa P98 Jelgava-Tukums 7.kilometrā Līvbērzes pagastā 1961.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu «KIA Sportage», notrieca 2005.gadā dzimušu meiteni, kura no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.