ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Piecas minūtes pirms beigām FK «Jelgava» izglābjas no zaudējuma (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 19. oktobris 20:05

1649
Futbols. Piecas minūtes pirms beigām FK «Jelgava» izglābjas no zaudējuma (ar foto)

Spēle starp divām turnīra lejasgala komandām – FK «Jelgava» un FS «Metta/LU» –  bija viena no svarīgākajām jautājumā par iespējām palikt virslīgā (ar vai bez pārspēlēm). Pēc sestdienas mača ZOC stadionā astoto vietu, kas ļauj izvairīties no pārspēlēm, saglabā «Metta/LU» (16 punktu), FK «Jelgava» ar 14 punktiem ir devītajā vietā, bet Latvijas virslīgas tabulu ar 12 punktiem (rezervē spēle pirmdien ar Rīgas «Daugavu») noslēdz «Ilūkstes» futbolisti.

Abas komandas apzinājās rezultāta nozīmību, tomēr loģiski vairāk ieinteresēti uzvarā bija jelgavnieki, jo, kaut arī pēcspēles preses konferencē to necentās uzsvērt «Metta/LU» galvenais treneris Andris Riherts, neizšķirts iznākums rīdziniekiem būtu komfortablāks nekā mājiniekiem.

Tāpēc arī pirmajā puslaikā «Jelgavai» bija neliels pārsvars, kā allaž aktīvs bija Mindaugs Grigaravičs, centās arī citi. Tomēr 34. minūtē «Mettas» atbilde iznāca  daudz bīstamāka – Gatim Kalniņam izdevās izskriet vienam pret FK «Jelgava» vārtsargu Kasparu Ikstenu, un šajā duelī uzvarēja Kaspars.

Otrā puslaika sākumā «Mettas» vārtsargs nopelnīja 11 metru soda sitienu, notriecot Dmitriju Medecki. Tomēr šķiet, pirmo «pendeli» visā sezonā Valērijs Redjko nerealizēja – Artūrs Biezais prata uzminēt jelgavnieku aizsarga sitiena virzienu un to atvairīja.

Par spīti neveiksmei, jelgavnieki turpināja uzbrukt. Tomēr veiksme (bija runas, ka tiesnesis Ivars Caune) uzsmaidīja viesiem. 72. minūtē tika piešķirta vēl viens 11 metru soda sitiens, šoreiz uz mājinieku vārtiem, un Mārtiņš Milašēvičs pārspēja K.Ikstenu, nostādīdams FK «Jelgava» komandu pavisam draudīgā situācijā – zaudējums šajā spēlē būtu krietns solis tuvāk izkrišanai no virslīgas.

Patīkami, ka Sergeja Golubeva (starp citu, pirms spēles viņš saņēma balvu kā aizvadītā mēneša labākais virslīgas treneris) audzēkņi nepadevās, un 86. minūtē jelgavnieki rezultātu izlīdzināja – Romans Bespalovs skaisti realizēja paša nopelnīto soda sitienu – 1:1. (Preses konferencē «Mettas» treneris A.Riherts gan apgalvoja, ka bumbu viņa vadītās komandas futbolisti iesituši paši savos vārtos.)

Tomēr ļoti gribas piekrist citam A.Riherta apgalvojumam, ka «virslīgā pelnījuši palikt abi šīsdienas pretinieki, ko pierāda kaut vai abu komandu spēja piesaistīt skatītājus un citus futbola draugus.» (Sestdienas spēli ZOC stadionā, par spīti rudenīgajiem laika apstākļiem, vēroja vairāk nekā 600 skatītāju, kas Latvijas virslīgas parastajiem standartiem ir ļoti labs rādītājs.)  

Foto: Agris Samcovs