ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Domes kausa likteni izšķir smalki aprēķini (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 19. oktobris 18:27

4590
Volejbols. Domes kausa likteni izšķir smalki aprēķini (ar foto)

Jelgavas Sporta hallē Mātera ielā noslēgušās divu dienu cīņas par pilsētas Domes dāvāto kausu volejbolā. Turnīrs saglabājis starptautisko statusu – līdz ar četrām Latvijas komandām tajā piedalījās Jonavas KKSC «Achema», kas arī kā turnīra uzvarētājas aizveda kausu sev līdzi uz Lietuvu. 

Vairums sieviešu volejbola entuziastu un lietpratēju paredzēja, ka Jelgavas Domes kausa liktenis izšķirsies VK «Jelgava/LU» un SK «Babīte» komandu spēlē, kas ne velti tika ieplānota kā pēdējā šajā turnīrā.

Paredzēto lietu kārtību sajauca pašas laukuma saimnieces, sestdien ar 1:3 piekāpjoties viešņām no Jonavas. «Lietuvietes gan atbrauca ne pirms gada redzētajā, bet ar baltkrievu volejbolistēm krietni pastiprinātā sastāvā,» ar «Ziņām» savos novērojumos labprāt dalījās volejbola kluba «Jelgava» prezidents Vladislavs Beitāns. Savukārt mājiniecēm varēja vērot stipri nevienādu fizisko formu – «daļa «Jelgava/LU» volejbolistu, kas nesen Latvijas valstsvienības sastāvā spēlēja Eiropas čempionāta kvalifikācijā Izraēlā, ir pavisam citā sportiskajā formā nekā pārējās,» šādam secinājumam piekrita arī «Jelgava/LU» un Latvijas izlases treneris Jānis Leitis.

Bet varbūt zaudējumā lietuvietēm vainīgas sakāpinātās emocijas: sestdien no komandas (ar sievišķīgi neiztrūkstošajām «asariņām») atvadījās uzreiz trīs pamatsastāva spēlētājas: traumu un citu apstākļu dēļ nolēmušas nespēlēt viena no komandas uzbrukuma līderēm Viktorija Brice, kā arī aizsardzības (un brīžiem visas komandas) balsts un pieredzējusī libero Aleksandra Tihovska, savukārt traumas pagalam nomocījušas gados jauno Ievu Teteri (cerēsim, ka Ievu vēl tomēr laukumā redzēsim). Toties ierindā atgriezusies Antra Šverna, kā arī pamazām formu atgūst Līga Lejiņa.

Visvairāk par «Jelgava/LU» likstām sapriecājās mūsu pēdējā laika galvenās konkurentes SK «Babīte», kas pēc 3:1 uzvaras pār Jonavas «Achemu» pamanījās uzvarēt «Rīgas Stradiņa universitāte/ Minusas volejbola skola» (RSU/MVS) komandu tikai piecos setos, tādējādi «izsējot» vienu vēlāk ļoti būtisku punktu.

Pārējie piektdienas rezultāti: «Murjāņu Sporta ģimnāzija/ Zeltaleja» –  RSU/MVS 3:2; «MSĢ/ Zeltaleja» – «Jelgava/LU» 1:3;  
Līdzīgs liktenis sestdienas rīta spēlē gandrīz piemeklēja mājinieces (kapteine Ance Auziņa, Inese Jursone, Antra Šverna, Ilze Liepiņlauska, Sanda Ragozina, Līga Lejiņa, Anna Lejiņa, Līva Sola, Madara Nemme, libero Kristīne Lece), kas pēc (25:12; 23:25; 25:20) tikai ar grūtībām spēja «savākties» ceturtā seta nobeigumam – 25:21 un 3:1 spēlē ar  RSU/MVS.

Pārējie sestdienas rezultāti: Jonavas «Achema» – «MSĢ/ Zeltaleja» 3:0; Jonavas «Achema» –  RSU/MVS 3:0; SK «Babīte» – «MSĢ/ Zeltaleja» 3:1.

«Jebkurā gadījumā ar «Babīti» mums ir savi rēķini, tāpēc cīņa būs interesanta jebkurā gadījumā,» pirms pēdējās spēles lēsa VK «Jelgava» prezidents V.Beitāns. Jelgavniecēm izdevās pārliecinoša 3:0 uzvara, un noslēgumā «Jelgava/LU» un Jonavas «Achema» bija nopelnījušas pa 9, bet SK «Babīte» – 8 punktus (skat. par piektdien «izsēto» punktu). Pēc nolikuma šādā situācijā pirmā vieta un Jelgavas Domes kauss tika Jonavas volejbolistēm, otrajā vietā – «Jelgava/LU», trešajā – SK «Babīte».

Foto: Agris Samcovs