ZZ.lv ARHĪVS

«Flora» pēc ugunsgrēka atsākusi ražošanu (ar foto)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 18. oktobris 11:51

8974
«Flora» pēc ugunsgrēka atsākusi ražošanu (ar foto)

Pilnībā atgūties no ugunsnelaimes, kas ražošanas telpās bija izcēlusies septembra pēdējā dienā, logu un durvju ražotājs «Flora» cer gada laikā, kad plāno sasniegt līdzšinējus ražošanas apjomus un atjaunot telpas, šodien raksta laikraksts «Zemgales Ziņas». 

Pašlaik viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir atjaunot galveno apstrādes līniju. Darbu turpina visi uzņēmumā strādājošie.«Ir trešā nedēļa pēc ugunsgrēka. Esam rakstījuši kaudzēm papīru, meklējuši izziņas, jo šādos gadījumos papīri visiem patīk,» ne bez ironijas saka SIA «Flora» valdes priekšsēdētājs Māris Bušs.

Ražošana notiek citās telpās, kur uzņēmuma darbinieki, kas iepriekš strādāja degušajā cehā, mēģina sakārtot arī galveno apstrādes centru. «Nākamnedēļ pirmie logi būs gatavi. Pilnībā sadegusi krāsošanas līnija. Jāpateicas ugunsdzēsējiem – lai arī ilgāku laiku tika meklēts hidrants, viņi darbojās ļoti operatīvi. Redzot, ka krāsošanas līnija deg un vairs nebūs izmantojama, viņi glāba pārējās iekārtas, dzesējot ar ūdeni,» glābējus slavē uzņēmuma vadītājs, akmeni metot pašvaldības lauciņā, jo hidrantos netiek nodrošināts pietiekams ūdens spiediens, tāpēc uguns dzēšana notika ar pārtraukumiem, kas fiksēts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izsniegtajā aktā. Neviens no pašvaldības neesot arī izrādījis interesi par to, kā uzņēmums gatavojas atkopties no nelaimes.

«Pēc ugunsgrēka SIA «Flora» sākām operatīvu objekta apsekošanu un informācijas vākšanu par zaudējumiem, kas radušies ugunsnelaimes laikā. Pašlaik vēl nav saņemti visi nepieciešamie dokumenti, lai pieņemt galīgo lēmumu. Protams, arī aprēķini prasa zināmu laiku, jo ēka cieta plašā teritorijā, kā arī tika bojāta vai iznīcināta uzņēmuma produkcija un iekārtas. No policijas jau esam saņēmuši izziņu, ka ir sākta krimināllieta par ugunsgrēka faktu un notiek izmeklēšana. Cik mums zināms, policija veiks arī ekspertīzi,» skaidro apdrošināšanas akciju sabiedrības «Gjensidige Baltic» Īpašuma atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs. 

Apdrošinātājs ir pasūtījis arī savu ekspertīzi pie sertificētiem speciālistiem: «Paredzam, ka eksperta atzinumu saņemsim vēl pirms policijas, līdz ar to būs iespējams pieņemt lēmumu atlīdzības izmaksas lietā, vēl pirms policija izbeigs krimināllietu. Lēmumu pieņemsim, ņemot vērā eksperta slēdzienu, klienta iesniegto informāciju un abpusēji saskaņoto zaudējumu tāmi. Nākamnedēļ mums paredzēta tikšanās ar SIA «Flora», kuras laikā tiks pārbaudīti visi klienta iepriekš iesniegtie zaudējumu aprēķini un informācija.»

Foto: Agris Samcovs