ZZ.lv ARHĪVS

Lietu par krāpšanu, kurā apsūdzēts Ķipurs, nodod tiesai

www.zz.lv

2013. gada 14. oktobris 16:00

473
Lietu par krāpšanu, kurā apsūdzēts Ķipurs, nodod tiesai

11.oktobrī Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par krāpšanu apsūdzētas divas personas, viens no viņiem – Jelgavas slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs. 

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, vienam no apsūdzētajiem radās nepieciešamība pēc nepatiesas informācijas saturošiem medicīnas dokumentiem, lai saņemtu kompensāciju no aviosabiedrības par neizmantotu aviobiļeti, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga. SIA «Jelgavas pilsētas slimnīcas» valdes loceklis, atbalstot šīs noziedzīgās darbības, uzdeva slimnīcas kādam ārstam, noformēt nepatiesu informāciju saturošus medicīnas dokumentus. 

valdes loceklis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 317.panta 2.daļas, 20.panta 4.daļas, 177.panta 1.daļas, 20.panta 3.daļas un 275.panta 2.daļas. 

Savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 177.panta1.daļas un 275.panta 2.daļas. 

 Abas apsūdzētās personas savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzina. 

Lieta nodota Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.