ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Biolars/Jelgava» pieveic igauņus no Rakveres

Maija Laizāne

2013. gada 13. oktobris 19:15

65
Volejbols. «Biolars/Jelgava» pieveic igauņus no Rakveres

Reabilitējoties līdzjutēju priekšā par vakardienas bezzobaino spēli un zaudējumu Tallinas Tehniskās universitātes komandai, jelgavnieki šodien Zemgales Olimpiskajā centrā ar 3:1 pieveica citu igauņu vienību – «Rakvere VK».

Rakverieši iepriekš jau bija paguvuši tikt pie trim punktiem turnīra tabulā, pārspējot Daugavpils vienību, bet šodien savu pirmo «trīspunktnieku» nopelnīja jelgavnieki. 

Sīvākais cīniņš norisinājās pirmā seta sākumā ar astoņas reizes fiksētu līdzīgu rezultātu, taču pēc 11:11 straujāk savu krājumu audzēja mājinieki, noslēdzot setu ar 25:18. Otrajā jau pārsvars tika iegūts no paša sākuma, un noslēgumā 25:20.

Kārtējais punkts tomēr mājiniekiem bieži vien bija jāizcīna garās (līdzjutējus priecējošās) izspēlēs, un trešajā setā, bremzējot pretinieka kārtējo izrāvienu, jelgavnieku galvenais treneris Jurijs Deveikus jau lika lietā abus pusminūtes pārtraukumus. Pēc 23:23 pirmie pie setbumbas tika mājinieki, bet galotnē savu meistarību uzbrukumā, blokā un servē nodemonstrēja no «TTÜ» uz Rakveri pārnākušais moldāvs Deniss Sintovs, panākot 26:24.

Pēc tam gan svaru kausi atgriezās iepriekšējā samērā – ceturtajā setā 25:15 un spēlē 3:1. Statistikā pa 19 punktiem  šoreiz Andreja Baburova un Matīsa Gabdulļina kontā, pa 10 – Edgaram Baikam un Pēterim Aukmanim, 9 Ansim Medenim.