ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Biolars» zaudē trijos setos, «Poliurs» nocīnās piecus (pievienota fotogalerija)

Maija Laizāne

2013. gada 12. oktobris 23:34

930
Volejbols. «Biolars» zaudē trijos setos, «Poliurs» nocīnās piecus (pievienota fotogalerija)

Kārtējās «Schenker» līgas spēlēs «Biolars/Jelgava» Zemgales Olimpiskajā centrā šodien  uzņēma igauņu «TTÜ», bet «Poliurs/Ozolnieki» savās mājās spēkojās ar «RTU/Robežsardze» vienību. Abās spēlēs mājinieki piekāpās, taču Ozolniekos tas notika tikai piektā seta galotnē.

Jelgavnieku spēle šodien stipri atšķīrās no tās, ko komanda rādīja pirms pāris nedēļām šajā pašā zālē «Schenker» kausa izcīņā, nopelnot galveno trofeju. Līdzīgs rezultāts uz tablo brīdi parādījās parādījās tikai trešajā setā (7:7), bet mača lielāko laiku igauņi atradās no divu trīs līdz pat septiņu punktu vadībā. Rezultāts pa setiem 20:25, 21:25, 21:25.

«Pēc kausa deguni bija par augstu,» vērtēja komandas spēlējošais menedžeris Andrejs Jamrovskis, kas maču vēroja no malas. Sava ietekme, viņaprāt, arī tam, ka traumu guvis Artjoms Andiļevko, jo viņa spēja apvienot spēkus un izšķirīgā brīdī uzņemties vilcēja lomu šoreiz būtu noderējusi jo īpaši.

«Ozīšu» komandā savukārt vilcēja lomā pabija ikviens no pamatsastāva vīriem, un daži, kā Andris Zadovskis, Mārtiņš Jansons, Toms Benjavs, šim nolūkam vēl tika «iesūtīti» uz maiņu. Tāpat mainījās arī vadības groži visā spēlē. Pirmajā setā pamazām iekrāto trīs punktu pārsvaru mājinieki vidusdaļā pazaudēja, taču līdz 20:20 nocīnījās līdzīgi un tikai galotnē setu izlaida no rokām – 22:25. Otrajā tika rūpīgāk piestrādāts, lai tā nenotiktu, un – 25:20. Trešajā atkal pie sešu punktu pārsvara tika viesi, un, lai gan epizodiski šo starpību izdevās samazināt, noslēgumā –19:25. Ceturtajā setā vēl pamatīgāku izrāvienu taisīja mājinieki (8:1, 16:10, 19:13, 23:17, 25:19) un arī piektajā setā panāca 5:2, bet tad sekoja vairākas kļūdas serves uzņemšanā un uzbrukuma veidošanā, līdz jau 5:7. Sīkstā cīniņā par katru bumbu «ozīši» tomēr atspēlējās līdz 10:10, bet galotnē atkal pienāca rīdzinieku «kārta», un 15:12 viņu labā.

«Kas varēja būt citādi? Varējām mazāk kļūdīties serves uzņemšanā,» pēc mača atzina komandas kapteinis Ivo Baranovskis.

«Poliurs/Ozolnieki» statistikā Gatim Augustānam 17 punktu, Armandam Āboliņam 15, Aivim Āboliņam 13, Raimondam Vilmanim 11, Kārlim Volodinam 8. «Biolars/Jelgava» labā visvairāk ieguldīja Matīss Gabdulļins (12), Ansis Medenis un Ēriks Voroņko (pa 5).

Foto: Agris Samcovs