ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. Ledus hallē – meiteņu diena

Maija Laizāne

2013. gada 11. oktobris 20:43

357
Hokejs. Ledus hallē – meiteņu diena

Klubs «L&L» un Ledus sporta skola pēc starptautiskās federācijas aicinājuma svētdien Jelgavas Ledus hallē aicina interesentes uz Meiteņu hokeja dienas pasākumu.

«Uz ledus būs arī mūsu komandas dalībnieces, taču pasākums pirmām kārtām domāts meitenēm, kuras hokeju vēl nespēlē, bet ir ieinteresētas to darīt,» šogad dibinātās vienības «L&L/JLSS» trenere Ingūna Lukašēvica stāsta, ka sieviešu hokejs kā pasaulē, tā Eiropā piedzīvo strauju attīstību, un arī jelgavnieču ideja ir meitenes ieinteresēt par šo spēli.

«Pasaules Meiteņu hokeja nedēļa sniegs plašas iespējas pamēģināt jaunu sporta veidu,» Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa vēsta, ka divos iepriekšējos gados līdzīgs pasākums pulcējis tūkstošiem dalībnieču. Šogad par iniciatīvas atbalstītāju kļuvis arī klubs «L&L», kas svētdien aicina meitenes uz iepazīstināšanas pasākumiem pulksten 11 Jelgavas Ledus hallē un pulksten 13 «Arēnā Rīga».

Komanda «L&L/JLSS», kurā spēlē arī vairākas bijušās «Zemgale/JLSS» hokejistes, sezonu sākusi ar otro vietu starptautiskajā Tērvetes kausa izcīņā, piekāpjoties uzvarētājām somietēm, un pirmo uzvaru Latvijas čempionātā, ar 5:4 pēcspēles metienos pārspējot «Laima 90» vienību. 

Treneres komandai veselas trīs – I.Lukašēvica, kuras ledus stāžā ir arī 13 gadi daiļslidotājas karjerā un seši jau hokeja spēlētājas un treneres amatā Austrijā, Latvijas izlases dalībniece Laila Dekmeijere-Trigubova, kas atgriezusies mājās pēc pāris pēdējām sezonām Baltkrievijā un Krievijā, un Eva Dinsberga, kas «aprūpēs» jaunpienācējas Ledus sporta skolā.

«Pamēģināt vienmēr ir vērts. Ja nepatiks, varēs iet projām,» iespējamās svētdienas pasākuma dalībnieces iedrošina Rīgas komandas «Laima» un Latvijas izlases spēlētāja, Ozolnieku vidusskolas vienpadsmitklasniece Anna Lagzdiņa. Hokeju Anna sākusi spēlēt pirms gadiem četriem – sākumā Jelgavas komandā «Zemgale», tad Rīgas «Sāgā» un nu «Laimā». Līdztekus meitene trenējas Jelgavas Ledus sporta skolā un spēlē kopā ar puišiem U16 komandā.

Iepazīstināšanas pasākuma programmā iecerēts vienā ledus laukuma galā sarīkot improvizētu miniturnīru 3 – 5 cilvēku komandām, bet otrā daļā meitenes varēs izmēģināt slidot ar hokeja slidām, paturēt rokās nūju, izmēģināt kādu trenera dotu uzdevumu. Ar sponsoru atbalstu esot sarūpētas arī pārsteiguma balvas.