ZZ.lv ARHĪVS

Nekustamā īpašuma tirgotājs: Arī Jelgavā ir īpašumi, kas interesē ārzemniekus

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 8. oktobris 14:45

6971
Nekustamā īpašuma tirgotājs: Arī Jelgavā ir īpašumi, kas interesē ārzemniekus

Šogad kāds Krievijas pilsonis iegādājies māju Jelgavā par 120 tūkstošiem latu, portālu zz.lv informē nekustamo īpašumu kompānijas «Realia» Dzīvojamā departamenta direktors Andrejs Kozels.

No nekustamo īpašumu piedāvājuma, kas ir kompānijas rīcībā, ārvalstu pircēji līdzās tradicionālajai izvēlei iegādāties īpašumus Rīgas centrā vai Jūrmalā priekšroku dod arī Ozolniekiem. «Pēdējos gados Ozolnieku ciematā īstenoti vairāki nekustamo īpašumu projekti, arīdzan uzlabota infrastruktūra. Ārvalstnieki labprāt iegādājas gan dzīvokļus labos daudzdzīvokļu namos, tostarp jaunos projektos, pirkšanas - pārdošanas darījumi tiek slēgti arī par individuālo dzīvojamo namu iegādi. Arī īpašumu cenu līmenis, ņemot vērā augsto pieprasījumu, Ozolniekos pēdējā laikā ir palielinājies - salīdzinoši nesen labiekārtotus dzīvokļus varēja iegādāties cenā ap 73 500 eiro, bet pašlaik piedāvājumā ir īpašumi, sākot no 100 000 eiro,» skaidro A.Kozels.

Piemēram, šogad uzņēmums Ozolniekos pārdevis vairākus dzīvokļus «Iecavkrastos», kur pārdošanā esot vēl teju desmit dzīvokļi, kā arī vienu māju. Pircēji ir Krievijas un Ķīnas pilsoņi.

A.Kozels nemācēja pateikt, kur tieši Jelgavā atrodas 280 kvadrātmetru plaša un 120 tūkstošu vērta māja, taču ziņo, ka pilsētā ir vēl vairākas jaunbūves, kas ir līdzvērtīgas un varētu interesēt ārzemnieku kā iespēja saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Jāpiebilst, ka uzņēmuma mājas lapā publicēts sludinājums par kādas mājas pārdošanu Filozofu ielā (attēlos). Mājas cena – 200 tūkstoši eiro.

Īpašumu cenas Jelgavā pēdēja gada laikā nav mainījušās, saka A.Kozels.

Foto: «Realia»