ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada uzņēmums saņem sertifikātu, kas apliecina augstu maksātspēju

www.zz.lv

2013. gada 7. oktobris 19:16

1633
Jelgavas novada uzņēmums saņem sertifikātu, kas apliecina augstu maksātspēju

Jelgavas novadā pirmo «CrefoCert» sertifikātu ieguvis transporta pakalpojumu un starptautisko kravas pārvadājumu uzņēmums SIA «Vikingauto Trans», tādējādi apliecinot augstos maksātspējas rādītājus, kuriem atbilst tikai 5,8 procenti Latvijas uzņēmumu. 

2008.gadā dibinātais uzņēmums «Vikingauto Trans» ir viens no pirmajiem 30 uzņēmumiem Latvijā, kurš saņēmis «CrefoCert» sertifikātu. Sertifikāts tiek piešķirts maksātspējīgākajiem uzņēmumiem Latvijā, apliecinot uzņēmuma spēju uzņemties un pildīt finansiālās saistības.

Maksātspējas sertifikāti ir ierasta prakse visā pasaulē, kas no 2013.gada jūlija pieejams arī Latvijā. Līdzīgus maksātspējas sertifikātus, piemēram, Lietuvā, saņem vidēji 1000 uzņēmumi gadā, kas atzinīgi novērtējuši sertifikāta lietderību biznesa attīstībā, informē Ieva Meļko.
«Vikingauto Trans» ir ne tikai pirmais uzņēmums Jelgavas novadā, bet arī kravas pārvadājumu nozarē, kas ieguvis sertifikātu.

«Iepazīstoties ar uzņēmuma vērtējuma kritērijiem, pārliecinājāmies, ka šis sertifikāts apliecina uzņēmuma stabilitāti un norāda uz veiksmīgiem uzņēmuma finanšu rādītājiem. Tas ir kā kvalitātes zīme mūsu darbam. Šī kvalitātes zīme mūsu sadarbības partneriem atspoguļos darba rezultātus un uzņēmuma stabilitāti, kas šodien nav mazsvarīgs rādītājs,» atzina Inga Rivča, «Vikingauto Trans» valdes locekle. 

Uzņēmumi var pretendēt uz diva veida sertifikātiem – Standarta uz Zelta klases, kuri tiek piešķirti uz vienu gadu. Ja gada laikā būtiski pasliktinās maksātspējas rādītāji, tad sertifikāts tiek anulēts. Maksātspējas aprēķinos tiek izmantoti vairāk nekā 30 dažādi faktori, ieskaitot finanšu datus, uzņēmuma kredītvēstures analīzi un speciālu «CrefoScore» indeksu.