ZZ.lv ARHĪVS

Aicinām ziedot meitenei ar smagu galvas smadzeņu bojājumu

Varonis.lv

2013. gada 2. oktobris 00:00

1614
Aicinām ziedot meitenei ar smagu galvas smadzeņu bojājumu

Nastjai Daļeckai ir tikai 4 gadi. Meitenītei ir smags galvas smadzeņu bojājums, viņu bieži moca epilepsijas lēkmes. Ārsti nedod nekādas pozitīvas prognozes. Bet vecāki nepadodas, jo viņi ļoti mīl savu meitiņu! Viņi pastāvīgi nodarbojas ar viņu. Un notiek mazi brīnumi - šī meitenīte pamazām sāk attīstīties. Pašlaik Nastjai nepieciešams speciāls medicīniskās rehabilitācijas kurss.
   
Nastja ir vienīgais bērns ģimenē. Viņas nākšanu šajā pasaulē gaidīja ar lielu prieku, un māmiņas grūtniecība noritēja normāli. Taču pēc dzimšanas meitenīte uzreiz tika pārvesta uz intensīvās terapijas nodaļu, jo viņa nevarēja patstāvīgi elpot, un jau otrajā dzīves dienā sākās krampji.

Izrādījās, ka meitenītei ir smagi galvas smadzeņu traucējumi. Mazulīte ir gandrīz nekustīga un var tikai pagriezties no muguras uz sāniem. Vēl arvien Anastasija nevar pati noturēt galviņu, stāvēt kājās vai runāt.

Nepārejošie krampji vēl vairāk pasliktina bērniņa stāvokli. Ārstiem nav mierinošu prognožu par bērnu, bet vecāki ļoti mīl savu meitiņu un dara visu iespējamo, lai viņa attīstās.

Ar meiteni nepārtraukti strādā fizioterapeits, mikrologopēds un ergoterapeits. Anastasija ir ļoti mierīga un pacietīga, viņa uzmanīgi vēro visu notiekošo, gandrīz neraud un neniķojas.

Četru savas dzīves gadiņu laikā Anastasija jau ir izgājusi daudz dažādu terapijas un rehabilitācijas kursu. Taču vislabākos rezultātus deva rehabilitācijas kurss Slovākijā. Tur 8 stundas dienā ar meiteni strādāja dažādi speciālisti, tai skaitā katru dienu notika intensīvas nodarbības.

Pēc rehabilitācijas kursa bija novērojamas būtiskas pozitīvas izmaiņas bērna attīstībā un veselības stāvoklī. Rociņas un kājiņas kļuva mazāk saspringtas, meitenes skatiens kļuva apzināts, un jaukākais ir tas, ka viņa sāka ātri augt.

Ar to mazie brīnumi nebeidzās. Nastja sāka reaģēt uz skaņām, viņa smaida, kad saņem mammas buču, viņai patīk dažādi vingrojumi, kurus viņa veic ar mammu. Slovākijā meitenes mammai iemācīja, kā veikt speciālo fizkultūru un tagad viņa strādā ar meitiņu pēc izstrādātās programmas trīs stundas dienā.

Ja vēl nesen meitenīte raudāja, kad nācās izpildīt sarežģītus vingrojumus, tad tagad viņa tos izpilda ar prieku.
Progress ir acīmredzams, taču ir nepieciešams vēl viens kurss rezultātu nostiprināšanai.

Rehabilitācijas kursam ir atlicis savākt 1 978 lati.

Diemžēl meitenes vecāki nevar to atļauties, jo visa naudiņa tiek tērēta ikdienas kopšanai un ārstēšanai, tāpēc vecāki vēršas pie visiem labsirdīgiem cilvēkiem. Lūdzu, palīdziet Anastasijai, dodiet viņai iespēju. Kamēr viņa vēl ir maza, palīdzība vēl var visu mainīt!

Ziedojiet 1 Ls, zvanot pa tālruni 9 000 6782, vai ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot „Veselības fonds: Anastasija Daļecka”.
 
Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
 
-SWEDBANK- Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB- Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001
 
paypal: paypal@varonis.lv

Ja Jums rodas jautājumi, lūdzu rakstiet uz e-pastu: admin@varonis.lv

http://varonis.lv/lv/funds/view/75
http://www.youtube.com/watch?v=-hB-S4-9izQ