ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Naktī degusi logu ražotne «Flora»; izglābti 300 kubikmetri produkcijas (papildināts 9:17)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 30. septembris 07:48

18864
FOTO: Naktī degusi logu ražotne «Flora»; izglābti 300 kubikmetri produkcijas (papildināts 9:17)

Pirmdien ap pulksten sešiem ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku, kas ap diviem naktī izcēlies logu ražotnē «Flora» Tērvetes ielā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciāliste Viktorija Šembele portālu zz.lv informē, ka izsaukums uz kokapstrādes uzņēmumu Tērvetes ielā saņemts pēc pulksten 2. «Dega angārs tūkstoš kvadrātmetru platībā, kopējā angāra platība – 1400 kvadrātmetru,» skaidro dienesta pārstāve.

Nekavējoties uz notikuma vietu tika nosūtīti papildspēki no Rīgas, Kalnciema, Olaines, Dobeles, Elejas, kā arī «Latvijas dzelzceļa» ugunsdzēsības daļas. Kopumā notikuma vietā strādāja astoņas VUGD autocisternas, vienas autokāpnes un viens pacēlājs, kā arī viena Latvijas dzelzceļa autocisterna. Tā kā angārs veidots no metāla konstrukcijām, ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka iekšā bija liels karstums. «Lai to samazinātu, tika veidotas atveres jumtā, pa kuru karstumam iziet ārā, un paralēli tika veikti ne tikai dzēšanas, bet arī konstrukciju atdzesēšanas darbi. Jumta konstrukciju jaukšanu apgrūtināja tas, ka tās bija tā sakarsušas, ka ugunsdzēsēji uz tām atrasties nevarēja, jumta griešanas un jaukšanas darbi tika veikti no autokāpnēm un autopacēlāja. Līdzās tam liesmas strauji izplatījās arī pa ventilācijas šahtām,» notikumus apraksta V.Šembele.

Ar uzņēmuma iekrāvēja palīdzību tika arī pārvesta gatavā produkcija apmēram 300 kubikmetru apmērā, kuru vēl nebija skārušas liesmas. 

Ugunsgrēks tika lokalizēts pulksten 5.51, bet tā likvidācijas darbi vēl turpinās, tiek veikti demontāžas darbi un sagruvušo konstrukciju iznešana no telpām, lai pārliecinātos, ka vairs nenotiek degšana.