ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. FK «Jelgava» uzvar vienu no sīvākajiem konkurentiem par vietas saglabāšanu virslīgā – 3:1 pret «Ilūksti» (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 29. septembris 21:05

3380
Futbols. FK «Jelgava» uzvar vienu no sīvākajiem konkurentiem par vietas saglabāšanu virslīgā – 3:1 pret «Ilūksti» (ar foto)

Par mača varoni Zemgales Olimpiskā centra stadionā svētdien kļuva tikai otrajā puslaikā uz maiņu iznākušais FK «Jelgava» uzbrucējs Oļegs Malašenoks, savā kontā ierakstīdams divus no trim mājinieku vārtu guvumiem, bet rezultātu spēles 49.minūtē atklāja Dmitrijs Medeckis.

Tiesa, Jelgavas skatītāju prieki otrā puslaika sākumā pēc visai vienveidīgā pirmā puslaika bija īsi – jau pēc pāris minūtēm «Ilūkstes» futbolists Giorgijs Humarašvili ar galvu izlīdzināja rezultātu. FK «Jelgava» galvenais treneris Sergejs Golubevs «uzminēja ar maiņām» – sniegumu pastiprināja ne tikai O.Malašenoks, bet arī Romans Bespalovs un Vadims Žuļevs, kaut pēdējais paguva nospēlēt tikai dažas minūtes.

Pirms svētdienas mača FK «Jelgava» vienībai Latvijas virslīgas čempionāta tabulā bija 9 punkti, par trim mazāk nekā galvenajiem konkurentiem cīņā par iespēju palikt virslīgā – «Ilūkstei» un FS «Metta/LU». Pirms «Metta/LU» spēles ar FC «Jūrmala», kas piektdienas lietavu dēļ pārcelta uz pirmdienu, 30.septembri, nu visam tabulu  noslēdzošajam trijniekam ir pa 12 punktiem, bet ņemot vērā citus rādītājus, FK «Jelgava» pat apsteigusi konkurentus un pakāpusies no desmitās uz astoto vietu.

FK «Jelgava» sastāvs spēlē ar «Ilūksti»: Kaspars Ikstens, Deniss Petrenko, Valērijs Redjko, Boriss Bogdaškins, Dmitrijs Medeckis (Romans Bespalovs 63'), Mindaugs Grigaravičs (Vadims Žuļevs 88'), Pāvels Hohlovs (Oļegs Malašenoks 70'), Mārcis Ošs, Maksims Daņilovs, Aleksandrs Gubins, Gints Freimanis.

4.oktobrī FK «Jelgava» spēlēs Liepājā (starp citu, pēc ne tikai sportiskajām pārmaiņām «Liepājas metalurgā» futbola komanda tagad vairāk orientējas uz jaunajiem spēlētājiem un nebūt vairs nav tik bīstams pretinieks kā sezonas sākumā). Tomēr viena no izšķirošajām acīmredzot būs FK «Jelgava» un FS «Metta/LU» spēle 19.oktobrī pulksten 15 ZOC stadionā. (Un vēl pirms tam – 5.oktobra FS «Metta/LU» viesošanās Ilūkstē.)

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com