ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Schenker» superkausu izcīna VK «Biolars/Jelgava» (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 29. septembris 20:06

2898
Volejbols. «Schenker» superkausu izcīna VK «Biolars/Jelgava» (ar foto)

Zemgales Olimpiskajā centrā pirmo reizi «Schenker» līgas vēsturē noritēja «Schenker» superkausa izcīņa, kurā piedalījās pagājušās sezonas labākās komandas – Igaunijas un Latvijas čempioni, kā arī Nacionālo kausu ieguvēji. Igauniju pārstāvēja «Selver Tallinn» un «Parnu» VK, bet Latviju – VK «Biolars/Jelgava» un «Poliurs/Ozolnieki» komandas.

Svētdienas superfinālā negaidīti pārliecinoši VK «Biolars/Jelgava» ar 3:1 (22; 18; -21; 15) pārspēja vairākkārtējos Igaunijas čempionus Tallinas «Selver» volejbolistus. «Tikai nevajag domāt, ka pretinieki kļuvuši vājāki,» pēc uzvaras «Ziņām» pastāstīja «Biolars/Jelgava» galvenais treneris Jurijs Deveikus, «bijām nopietni gatavojušies šim turnīram, lūk – arī rezultāts.» «Pirmajā setā vēl kliboja servju uzņemšana, bet  tiklīdz izdevās to uzlabot, uzreiz spēcīgāks kļuva mūsu uzbrukums, pret ko pretiniekiem vairs nebija argumentu. Ļoti noderīga un rezultatīva bija arī Latvijas izlases spēlētāja Anša Medeņa spēle, (turpmākā sadarbība atkarīga no A.Medeņa iespējas noslēgt līgumu ar kādu no ārvalstu klubiem – red.), tomēr mūsu mērķi «Schenker» līgā, kas sākas jau pēc nedēļas, paliek nemainīgi augsti neatkarīgi no tā, spēlēs vai nespēlēs A.Medenis.»

Arī svētdien ar 18 punktiem rezultatīvākais bija A.Medenis, Andrejam Baburovam 13, Matīsam Gabdulļinam 12, Edgaram Baikam 11, Pēterim Aukmanim 8 gūti punkti.

Pirms tam aizraujošā cīņā par trešo vietu tikās sestdien aizvadīto pusfinālu zaudētāji. «Parnu» VK tikai ļoti garās izšķirošo setu galotnēs ar 3:1 (25:15; 25:18; 24:26; 28:26) izdevās pieveikt «Poliurs/Ozolnieki» komandu un pabeigt turnīru trešajā vietā.

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com