ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Par «Schenker» Superkausu cīnīsies čempioni (papildināts ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 28. septembris 20:52

1505
Volejbols. Par «Schenker» Superkausu cīnīsies čempioni (papildināts ar foto)

Zemgales Olimpiskajā centrā šodien startēja Igaunijas un Latvijas kopīgās «Schenker» volejbola līgas jauniedibinātā Superkausa izcīņa. Pirmajās spēlēs uzvaras svinēja «Selver Tallinn» un «Biolars/Jelgava».

Saskaņā ar nolikumu Superkausā tiekas Igaunijas un Latvijas iepriekšējās sezonas divas labākās komandas – valsts čempiones un kausa ieguvējas. Igauņu čempioni ir «Selver», bet kausa ieguvēji «Pärnu VK». Latvijā abu titulu īpašniece ir «Biolars/Jelgava», bet nākamie labākie – vicečempioni «Poliurs/Ozolnieki».

Finālistus un komandas, kas cīnīsies par trešo vietu, šodien noskaidroja savstarpējās Igaunijas un Latvijas vienību spēlēs, un abās ar 3:0 pārāki izrādījās līdzšinējie čempioni. Igauņu duelī pērnavieši pa setiem guva 21, 23 un 23 punktus, latviešu derbijā Ozolnieku volejbolistiem 21, 20 un 18.

«Biolars/Jelgava» un «Poliurs/Ozolnieki» spēlei allaž bijis principiāls raksturs, ko šoreiz varēja manīt tikai epizodiski – it kā līdzīgas izspēles biežāk savā labā noslēdza jelgavnieki, arī otrajā setā iegūto trīs punktu pārsvaru «ozīšiem» neizdevās noturēt. «Serves uzņemšana un griba uzvarēt,» kodolīgā atbildē uz jautājumu, kas pietrūka, atbildēja Ozolnieku komandas galvenais treneris Vitālijs Birjukovs.

Jelgavas komandā ar 18 punktiem izcēlās valsts izlases vīrs Ansis Medenis, pa 12 Edgaram Baikam un Pēterim Aukmanim. Ozolnieku komandā 12 guva Raimonds Vilmanis, 11 Ēriks Baiks, 10 Gatis Augustāns.

Rīt turpat Zemgales Olimpiskajā centrā pulksten 16 par kausu cīnīsies Tallinas un Jelgavas komandas, bet trešās vietas ieguvēju pulksten 14 noskaidros Ozolnieku un Pērnavas volejbolisti.  

Foto: Agris Samcovs