ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. Jelgavnieki pārliecinoši ar 5:3 pieveic «Rīga/Prizma» vienību (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 26. septembris 07:16

1354
Hokejs. Jelgavnieki pārliecinoši ar 5:3 pieveic «Rīga/Prizma» vienību (ar foto)

Virslīgas čempionāta kārtējā spēlē trešdien Jelgavas Ledus hallē «Zemgale/LLU» uzņēma HS «Rīga/Prizma» hokejistus, kas iepriekšējās trijās spēlēs varēja lepoties ar divām uzvarām iepretim jelgavnieku vienai. Šoreiz neapšaubāms pārsvars bija mājinieku pusē.

«Salīdzinot ar iepriekšējo spēli un zaudējumu pret «Ozolnieki/Monarh», šis bija solis uz priekšu,» Jevgēņijs Linkēvičs, kas bija stājies galvenā trenera Gunta Pujāta vietā, pēc mača pauda gandarījumu par spēles disciplīnu un darbību aizsardzībā. Tikmēr Pujāts realizēja jau iepriekš apsvērto domu doties pašam laukumā pastiprināt uzbrukuma pozīcijas.

Pirmie gan rezultātu jau pirmajās sekundēs atklāja viesi (Sergejs Pečura), taču līdz pat trešā perioda vidum šis panākums palika vienīgais, kamēr mūsējie jau bija tikuši pie četriem. Vispirms pretinieka vārtsargu pēc Māra Mieža piespēles pārsteidza Kristaps Millers, izlīdzinot rezultātu, tad izcēlās Artjoms Ogorodņikovs, bet pirmā perioda izskaņā – Jānis Bullītis (M.Miezis).

Otrajā trešdaļā cipari uz tablo nemainījās, bet trešā perioda sākumā savu «pusi» atkal papildināja mājinieki – pēc Riharda Remiņa un J.Bullīša piespēles precīzs bija Viktors Jasionis – 4:1. Tikai tad rīdziniekiem izdevās atbildes gājiens (no S.Pečuras piespēles Vadims Adoņevs), kas rosināja iet «uz visu banku», vārtsarga vietā raidot laukumā sesto spēlētāju. Taču arī šajā situācijā jelgavniekiem izdevās pārtvert ripu – G.Pujāts, J.Bullītis, un Olafa Aploka raidījums tukšajos vārtos – 5:2.

Vēl gan pāris minūtes bija palikušas līdz mača beigām, un pēdējā sekundē pretinieki pamanījās starpību samazināt, bet tas vairs nemazināja vērtīgās uzvaras prieku. 

Publicitātes foto