ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Basketbols. Par domes kausu cīnīsies lietuvieši un jūrmalnieki

Maija Laizāne

2013. gada 21. septembris 22:13

1214
 FOTO: Basketbols. Par domes kausu cīnīsies lietuvieši un jūrmalnieki

Zemgales Olimpiskajā centrā šovakar aizvadītas pirmās spēles tradicionālajā četru komandu pirmssezonas turnīrā «Jelgavas domes kauss». Jonišķu «Delikatesas» ar 88:81 pārspēja «Barons kvartāls» vienību, bet mājinieku BK «Jelgava» ar 75:78 piekāpās Ainara Zvirgzdiņa trenētajai «Jūrmala/Fenikss» komandai.

«Jācenšas uzvarēt, lai tiktu finālā,» īsā sarunā ar «zz.lv» pirms mača apņēmīgs bija jelgavnieku galvenais treneris Mareks Bajārs, taču pauda arī bažas, ka ierindā nav vairāku vadošo spēlētāju. Pēc potītes traumas tikko trenēties gatavojas atsākt Sandis Silavs, tikai oktobra beigās līdzīga iemesla pēc varētu atgriezties Armands Seņkāns, patlaban apslimis arī Kristaps Kanbergs.

Mača pirmā ceturtdaļa aizritēja visai līdzīgā un abpusēji maz rezultatīvā cīņā un noslēdzās ar 15:13. Turpinājumā viesiem pamazām izdevās savu metienu precizitāti uzlabot, kamēr mūsējiem veicās ne tik labi – puslaikā 32:37, pēc trešās ceturtdaļas – 47:59. Mača izskaņā tomēr jelgavnieki par prieku līdzjutējiem spēja sagādāt intrigu un 12 punktu deficītu samazināt līdz minimumam – minūti pirms spēles beigām 72:73. Pēdējos mēģinājumos «sasmelt izlieto» īsā laika sprīdī pie piektās piezīmes tika Edgars Krūmiņš un Artūrs Dušelis, uz sodāmu darbību gan tika izprovocēts arī pretinieks, bet rezultātā – 73:77. Vēl divus punktus iespēja Artūrs Bricis, bet vienu soda metienu realizēja jūrmalnieki – 75:78.

Visas spēles gaitā rezultatīvākais jelgavnieku rindās šodien bija Lauris Mizis (17), 15 punktu A.Briča kontā, 13 guva E.Krūmiņš, 10 A.Dušelis, 9 Edgars Čunda, 7 Gatis Justovičs, 3 pievienoja Uvis Strogonovs, 1 – Kaspars Paegle. Viesu komandā ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Kalvis Krūmiņš.

«Pirmā oficiālā spēle savu līdzjutēju priekšā, un spēlētāji darbojās acīmredzami sasaistīti,» secināja jelgavnieku galvenais treneris M.Bajārs, bet nopietnāku vērtējumu gatavojas izdarīt pēc rītdienas mača ar «Barons kvartāls» vienību cīņā par trešo vietu. 

Foto: Agris Samcovs