ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. Jelgavnieki primajā virslīgas spēlē ar 7:2 sagrauj «Daugavpili» (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 7. septembris 21:34

3572
Hokejs. Jelgavnieki primajā virslīgas spēlē ar 7:2 sagrauj «Daugavpili» (ar foto)

Hokeja komanda «Zemgale/LLU» jauno virslīgas sezonu atklāja šodien Jelgavas Ledus hallē ar spēli pret «Daugavpils» vienību, kuru pārspēja ar pārliecinošu rezultātu 7:2.

Jau pirms spēles savus līdzjutējus jelgavnieki pārsteidza ar diviem jaunumiem: galvenā trenera lomā debitēja Guntis Pujāts, bet vienības jaunais nosaukums, ietverot LLU, apliecina sadarbību ar Jelgavas augstskolu, kas atvēlējusi četras budžeta vietas komandas spēlētājiem. Šo iespēju izmantojuši Kaspars Krāģis, Artūrs Batraks, Rihards Štrauss un Klāvs Plānics, līdz ar viņiem LLU studentu rindās ir arī Kristaps Millers, kas jau iepriekš bija iestājies budžeta grupā Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē. Sadarbības sākumu ar apsveikuma uzrunu pirms spēles atzīmēja LLU mācību prorektors Arnis Mugurēvičs.

Spēles galvenie notikumi šoreiz norisinājās pārsvarā pie daugavpiliešu vārtiem, kas pirmoreiz tika iekaroti ceturtajā minūtē – pēc Riharda Štrausa un Mika Komula piespēlēm uzbrukumu noslēdza Artūrs Āboliņš. 

Ar 1:0 arī noslēdzās pirmais periods, taču otrajā jau mājinieki panāca īstu vārtu birumu. Vispirms jau pirmajās minūtēs izcēlās Viktors Jasionis (piespēles – Artjoms Ogorodņikovs, Viesturs Cimermanis), un Raivis Kurņigins (V.Cimermanis), bet perioda sestajā minūtē pārsteigumu pretiniekam un līdzjutējiem sagādāja A.Ogorodņikovs ar rezultatīvu izrāvienu, komandai spēlējot trijatā pret pieciem, – 4:0. Līdz perioda beigām A.Āboliņš un pēc Riharda Remiņa piespēles V.Jasionis papildināja savu un komandas statistiku – 6:0.

Trešajā periodā Reiņa Repša vietā vārtos mājiniekiem nāca Toms Nuka, taču drīzāk ne viņš, bet komandas acīmredzami lēnākā spēle ļāva daugavpiliešiem gūt gan goda vārtus, gan arī panākt 2:6, pēc kā «Zemgales» komandas treneris ataicināja puišus uz pusminūtes pārtraukumu. Piecas minūtes vēlāk rezultāta skaitīšanu noslēdza V.Cimermaņa rezultatīvais metiens, kuru sagatavot palīdzēja Kristapa Millera piespēle, – 7:2.

«Ja nebūtu trešā perioda, spēle bija laba, un plāns kopumā izpildīts,» G.Pujāts pēc mača atzina, ka pārliecinošais 6:0 bijis par iemeslu atslābumam, kādu nedrīkstētu pieļaut. Vai iepriekšējo gadu komandas kapteinim un virslīgas rezultatīvākajam spēlētājam Pujātam tādā situācijā negribējās gluži vai pašam iet laukumā? «Kad spēlēju, tad spēlēju, bet trenera postenī man tādas domas nenāk prātā,» atzīst šogad Sporta pedagoģijas akadēmiju ar hokeja trenera diplomu absolvējušais G.Pujāts.

Vēl šodien «Ozolnieki/Monarch» ar 2:9 piekāpās Ogres komandai «Kurbads», bet «Rīga/Prizma» ar 4:3 pārspēja «Dinamo/Juniors» vienību. Nākamā spēle «Zemgale/LLU» hokejistiem 11. septembrī Ogrē pret «Kurbadu», bet 21. septembrī Jelgavas Ledus hallē pretī stāsies «Ozolnieki/Monarch».

Foto: Agris Samcovs