ZZ.lv ARHĪVS

Piesakies inovatīvu biznesa ideju konkursā „Ideju kauss” un saņem starta kapitālu savam biznesam

P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības

2013. gada 6. septembris 00:00

507
Piesakies inovatīvu biznesa ideju konkursā „Ideju kauss” un saņem starta kapitālu savam biznesam


Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar SEB banku rīko inovatīvu biznesa ideju konkursu „Ideju kauss”. Jau septīto gadu konkursa ietvaros topošajiem uzņēmējiem būs iespēja saņemt gan intelektuālu, gan finansiālu atbalstu savu biznesa ieceru īstenošanai.

Šo gadu laikā „Ideju kausā” pieteikti vairāki tūkstoši ideju, pārstāvot visdažādāko nozaru un biznesa nišu klāstu. No inovatīviem produktiem pārtikas rūpniecībā līdz jauniem risinājumiem informācijas tehnoloģiju jomā, no kokapstrādes līdz pat modes dizainam. Daļa, protams, palikušas tikai idejas līmenī, bet daudzas īstenojušās. „Ideju kausa” līdzšinējo veiksmes stāstu vidū ir tiešsaistes somu konstruktors „ArtBag”, spēļu izstrādes platforma „Mighty Engine”, universālais slēgmehānisms „HugLock”, atrakcija „Trakais rotors”, dizaina ragaviņas „Žube”, apģērbu un aksesuāru zīmols „ZIB*” u.c.

Pērn godam Zemgales reģionu „Ideju kausa” finālā pārstāvēja Māris Beķeris, kurš konkursā startēja ar ideju par salmu brikešu ražošanu. Lai gan ideja pašlaik atlikta maliņā, Māris ir pārliecināts, ka atgriezīsies pie tās realizēšanas. Turklāt, ņemot vērā, ka šis bija Māra pirmais mēģinājums uzsākt savu biznesu, iekļūšana 10 labāko ideju vidū vien liecina par idejas potenciālu.

Māris augstu vērtē „Ideju kausa” ietvaros rīkotos seminārus un apmācības, kas ļāvušas izprast daudzus uzņēmējdarbības aspektus, palīdzot sagatavot kvalitatīvu biznesa plānu. Tāpat „Ideju kausa” finālists izceļ iespēju saņemt kompetentu uzņēmējdarbības ekspertu jeb mentoru individuālās konsultācijas, kuras vēl vairāk iedrošinājušas potenciālo uzņēmēju turpināt darbu pie iesāktā. Ideju autoriem, kuri vēl šaubās par dalību konkursā, Māris iesaka izaicināt pašiem sevi un pieteikties. „„Ideju kauss” ir labākais veids, kā atsperties savas biznesa sākšanai,” norāda Māris.

Lai pieteiktos konkursā, ideju autoriem sava iecere jāizklāsta uz vienas A4 formāta lapas un līdz 15. septembra plkst. 24.00 jāiesniedz „Ideju kausa” mājaslapā www.idejukauss.lv.

Konkurss „Ideju kauss 2013” norisināsies divās kārtās. Labākās biznesa idejas tiks virzītas konkursa otrajai kārtai, un to autori varēs apmeklēt biznesa vadības seminārus, kā arī saņemt individuālas konsultācijas biznesa plāna izstrādei.

Konkursa naudas balvu fonds ir 10 000 latu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 5000 latu, 2. vietas ieguvējs – 3000 latu, 3. vietas ieguvējs – 1000 latu. Tiks piešķirta arī speciālbalva – „Eko-inovatīvākā ideja”, un uzvarētājs šajā nominācijā saņems 1000 latu.