ZZ.lv ARHĪVS

Rollerhokejisti – trīskārši čempioni (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 5. septembris 12:43

927
Rollerhokejisti – trīskārši čempioni (ar foto)

Ar komandas «Jelgava» uzvaru finālmačā pār rīdzinieku «Hokejs.lv» Olainē noslēdzies Latvijas rollerhokeja čempionāts, kurā šogad piedalījās astoņas komandas. 

Regulārais turnīrs, kas divos apļos tika izspēlēts trīs vasaras mēnešu garumā turpat Olainē, noslēdzās ar rīdzinieku uzvaru, taču jelgavniekiem bija tikai par punktu mazāk un izslēgšanas spēlēs izdevās revanšs. 

Vispirms pusfinālā divu spēļu summā tika pārspēta «Olaine», kamēr «Hokejam.lv» iekļuva finālā, pieveicot komandu «Opučki». Sīvo konkurentu pirmais finālmačs noslēdzās neizšķirti 5:5, bet otrajā jelgavnieki atspēlējās no 0:3 un panāca 4:3 uzvaru. 

Par izslēgšanas turnīra labāko spēlētāju atzīts Jelgavas komandas uzbrucējs Artūrs Batraks.

«Pasaulē rollerhokejs kā ledus hokeja vasaras variants kļuva populārs deviņdesmito gadu sākumā, un Amerikā sezonas pārtraukumā tajā iesaistījās arī pazīstami Latvijas hokejisti. Pie mums šī spēle pazīstama no 2008.gada, kad Olaines laukumā notika pirmais turnīrs, bet nu jau aizvadīts trešais Latvijas čempionāts un valsts izlase šovasar pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnījusi tiesības nākamgad startēt pirmajā divīzijā,» stāsta Inlain hokeja centra valdes priekšsēdētājs Andris Antoņēvičs.

Arī nu jau trīskārtējo Latvijas čempionvienību «Jelgava» veido ledus hokeja virslīgas, amatieru un un Ledus sporta skolas komandu sportisti, no kuriem Latvijas izlasē bija iekļauti jelgavnieki A.Batraks, Artūrs Bērziņš, Uldis Bušs, Edgars Čušs, Rolands Dietlavs, Romāns Glazkovs, Eduards Mitrovs, vārtsargi Kristaps Krūze un Denijs Romanovskis.

Publicitātes foto