ZZ.lv ARHĪVS

«Meka» turpinās nomāt telpas no pašvaldības par 2,5 latiem kvadrātmetrā

Edgars Kupčs

2013. gada 4. septembris 13:38

2133
«Meka» turpinās nomāt telpas no pašvaldības par 2,5 latiem kvadrātmetrā

Arī turpmāk bārs «Meka» par 79 kvadrātmetru plašajām telpām, kas pieder Ozolnieku pašvaldībai un ko kafejnīca no tās nomā kopš 2005. gada, Ozolnieku budžetā ik mēnesi ieskaitīs divarpus latu par katru nomāto kvadrātmetru.

Tā nolēma Ozolnieku novada Dome augustā, ļaujot komersantam tās telpās saimniekot likumā noteikto maksimālo termiņu – 12 gadu. «Viņi iepriekš šķēpus lauza nomas maksas samazināšanas dēļ, bet maksa paliks 2,5 lati par kvadrātmetru,» deputātiem skaidroja mērs Pēteris Veļeckis (Zemnieku savienība).

Jāatgādina, ka Ozolnieku novada Domes jūlija sēdē, septiņiem deputātiem balsojot par, pieciem – pret, diviem atturoties, lēmums par telpu nomas līguma pagarināšanu ar SIA «Bārs «Meka»» netika pieņemts. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Kairiša laikrakstu «Zemgales Ziņas» iepriekš informēja, ka līgums ar «Mekas» saimniekiem noslēgts 2005.gada 20.oktobrī. Pašvaldībai kā iznomātājam, ievērojot sabiedrības intereses un lietderības apsvērumus, bija tiesības līdz līguma termiņa beigām izlemt, to pagarināt uz maksimālo 12 gadu laiku vai iznomāt objektu citam.

Lielākā «Mekas» daļa atrodas Ozolnieku Sporta nama piebūvē, bet pašvaldībai piederošās telpas – pašā Sporta namā. Uzņēmuma valdes loceklis Ivo Baranovskis, kurš ir novada Sporta centra direktora un kādreizējā Ozolnieku Domes deputāta Rolanda Baranovska dēls, jau jūlijā bija pārliecināts, ka citam uzņēmumam par viņa apsaimniekoto platību diez vai varētu rasties interese, jo tik maza telpa nav piemērota, piemēram, citai kafejnīcai. 

I.Baranovskim pieder 40 procentu SIA «Bārs «Meka»» akciju. Pārējie 60 procenti ir Ulda Pauča īpašumā. Tā apsaimniekotās kafejnīcas kopējā platība ir vairāk nekā 300 kvadrātmetru. Pērn SIA «Bārs «Meka»» strādāja ar 12,8 tūkstošu latu peļņu, bet uzņēmuma apgrozījums bija teju 163 tūkstoši.