ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku izpilddirektora amatā Veļeckis virza Jāni Poču, ar ko kopā kandidējis uz Domi

www.zz.lv

2013. gada 29. augusts 11:31

1827
Ozolnieku izpilddirektora amatā Veļeckis virza Jāni Poču, ar ko kopā kandidējis uz Domi

Lai arī Ozolnieku novada Domes jaunais priekšsēdētājs Pēteris Veļeckis (ZZS) vēl augusta vidū pirms aiziešanas atvaļinājumā Domes deputātiem atklāja vien to, ka ir izraudzījies savu pēcteci izpilddirektora amatam, viņš domniekiem vēl neatklāja, ka pēc divarpus mēnešu meklēšanas viņa izvēlētais kandidāts ir SIA «Konekesko Latvija» Jelgavas centra darbinieks Jānis Počs, šodien raksta laikraksts «Zemgales Ziņas». 

«Ap manu vārdu sacelta pārāk liela ažiotāža, taču arī es esmu par atklātību,» «Ziņām» saka J.Počs, apstiprinot, ka P.Veļeckis viņam ieņemt šo amatu ir piedāvājis. Plašāku informāciju par sevi viņš bez Domes priekšsēdētāja ziņas nesniedz. J.Počs pieļauj, ka zināma konfidencialitāte šajā jautājumā saistīta ar viņa saistībām tagadējā darbavietā. 

No publiski pieejamās informācijas zināms, ka 36 gadus vecais Ozolnieku iedzīvotājs J.Počs ir inženieris, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskās fakultātes absolvents, turklāt viņam ir maģistra grāds ekonomikā. Izpilddirektora amata kandidāts ir arī piedalījies pašvaldību vēlēšanās, 2009. gadā kopā ar P.Veļecki startējot uz Ozolnieku Domi no apvienotā Latvijas Zemnieku savienības un tagad «Vienotībā» iekļautās «Pilsoniskās savienības» saraksta. Pirms četriem gadiem gan neviens no abiem Domē netika ievēlēts, bet toreizējais SIA «Latspartaks» direktors P.Veļeckis tika iecelts atbrīvotā Jāņa Kažotnieka vietā izpilddirektora amatā.  

Ozolnieku novada Domes preses pārstāve Evita Kairiša pieļauj, ka jautājums par izpilddirektoru tiks lemts 10. septembrī plānotajā Domes sēdē.