ZZ.lv ARHĪVS

Remontējot ūdensvadu, Prohorova ielā atrod aviācijas bumbu (papildināts, ar foto)

Gaitis Grūtups

2013. gada 26. augusts 09:51

2770
Remontējot ūdensvadu, Prohorova ielā atrod aviācijas bumbu (papildināts, ar foto)

Pirmdienas rītā ap pulksten 8 Depo rajonā pie dzelzceļa sliedēm, kas ieved sānceļā, SIA «Ūdensnesējs» strādnieki Jānis Zīverts un Leonīds Zinovičs, veicot ūdensvada remontu, atraka Otrā pasaules kara laika aviācijas bumbu, kas bija gulējusi zemē apmēram piecdesmit centimetru dziļumā. Uz notikuma vietu izsaukti sapieri. 

Pirms sapieru un policijas ierašanās paši strādnieki sprādzienbīstamo priekšmetu bija nolikuši malā apmēram piecus metrus no sliedēm un divdesmit – no divstāvu dzīvojamās mājas Prohorova ielā 30. 

«Darba veikšanai mums bija iedotas divas stundas, bumbas dēļ taču remontu neatstāsim nepabeigtu,» smejas J.Zīverts. Viņš gan piebilda, ka jūtas kā otrreiz piedzimis. Viņa darba pieredzē pēdējos trīs gados tas ir otrais gadījums, kad pie dzelzceļa, veicot zemes darbus, tiek atrasts no kara laika palicis sprādzienbīstams priekšmets.

Pulksten 10.15, kad notikuma vietā ieradās portāls zz.lv, spridzekli apsargāja policija, kas gaidīja sapieru ierašanos. Uz jautājumu, vai drošības apsvērumu dēļ nebūtu jāevakuē Prohorova 30.nama iedzīvotāji, policisti paskaidroja, ka par bīstamo atradumu iedzīvotāji ir brīdināti.

Uzņēmums «Pasažieru vilciens» informē, ka iespējama vilciena Jelgava – Rīga, kuram galvaspilsētā jāpienāk pulksten 11.33, kavēšanās.

Foto: Agris Samcovs