ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Pret līdervienību «Skonto» klubs «Jelgava» līdzvērtīgu spēli var parādīt tikai epizodiski – 0:3 (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 25. augusts 22:06

3140
Futbols. Pret līdervienību «Skonto» klubs «Jelgava» līdzvērtīgu spēli var parādīt tikai epizodiski – 0:3 (ar foto)

Svētdien Zemgales Olimpiskajā centrā FK «Jelgava» apmēram pusi no pirmā puslaika spēja parādīt  cienīgu pretestību Latvijas virslīgas līdervienībai «Skonto», tomēr spēle beidzās atbilstoši pašreizējai rangu tabulai. Vārtus viesu labā guva  virslīgas labākie snaiperi Valērijs Šabala (viņam tie bija 12.vārti sezonā) un Artūrs Karašausks (13.vārti). Trešajā neveiksmē vainojams jelgavnieks Deniss Petrenko, kurš raidīja bumbu savos vārtos.

Varam atcerēties «vecos labos laikus» 16.maijā, kad FK «Jelgava» pirmā apļa spēlē «Skonto» stadionā nospēlēja 1:1, bet kopš tā laika daudz «ūdeņu aiztecējis», un vēl spilgtākā atmiņā ir nesenās «skontiešu» 5:0 (viesos!) un 2:0 sagrāves pār citkārt stabilo «Liepājas metalurgu». Tā kā 0:3 pret «Skonto» pašreizējā situācijā nav tas sliktākais rezultāts – gluži vienkārši jāsamierinās ar faktu, ka esam dažāda līmeņa komandas. Aizvadītajos 18 mačos «Skonto» joprojām nav cietis nevienu zaudējumu. 

FC «Skonto» sastāvs: Pauļus Gribausks, Vladislavs Gabovs, Renārs Rode, Nauris Bulvītis, Alans Siņeļņikovs, Juris Laizāns, Aleksandrs Fertovs (Ritvars Rugins), Ruslans Mingazovs (Vladislavs Gutkovskis), Iraklijs Klimiašvili (Artūrs Strazdiņš), Valērijs Šabala. Artūrs Karašausks.

FK «Jelgava» sastāvs: Kaspars Ikstens, Edgars Vērdiņš, Deniss Petrenko, Romāns Bespalovs, Gints Freimanis, Oļegs Malašenoks (Aleksandrs Lozovojs), Valērijs Redjko, Boriss Bogdaškins (Igors Lapkovskis), Vadims Žuļevs, Mārcis Ošs, Maksims Daņilovs (Dmitrijs Medeckis).

Pēc uzvaras Jelgavā «Skonto» (44 punkti) atjaunojis sešu punktu pārsvaru pār otrajā vietā esošo FK «Ventspils» (kam gan divi mači rezervē). FK «Jelgava» turpretī ar 7 punktiem aizņem pēdējo, desmito rindiņu virslīgas tabulā. Panikai arī nav pamata – tuvākajiem konkurentiem «Metta/LU» un «Ilūkstei» ir tikai par vienu punktu vairāk. Bez tam jelgavnieki sāk rādīt samērā cienījamu spēli, par ko liecina kaut vai joprojām uzticīgais itin kuplais (svētdien ZOC stadionā bija ap 650) atbalstītāju pulciņš. Viegli gan neklāsies arī nākamajā spēlē – to FK «Jelgava» aizvadīs 30.augustā Ventspilī.

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com