ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Sadziedāšanās pils pagalmā kļūst par lielisku notikumiem bagātās Jelgavas sestdienas akordu (papildināta galerija)

Uldis Veilands

2013. gada 24. augusts 22:12

46283
FOTO: Sadziedāšanās pils pagalmā kļūst par lielisku notikumiem bagātās Jelgavas sestdienas akordu (papildināta galerija)

Vecās dziesmas jaunās skaņās Jelgavas pils pagalmā skan lieliski – par to varēja pārliecināties tie, nebaidos teikt, tūkstoši līdzdalībnieku (jo sadziedāšanās nozīmē gan mākslinieku, gan skatītāju aktīvu darbošanos), kas sestdienas pēcpusdienā apmeklēja LLU 150 gadu jubilejai veltīto pasākumu «Mēs joprojām mīlam tevi...».

Skatītāju un līdzdziedātāju priecīgās sejas pēc divu stundu garā pasākuma liecināja, ka garlaikoties nevajadzēja ne mirkli – par to parūpējās gan atraktīvais koncerta mākslinieciskais vadītājs Arvīds Platpers, gan veiksmīgi izraudzītie programmas pieteicēji Ilona Dabiņa un Rolands Levics, gan LLU deju ansambļu iesaistīšana. Tāpēc uzslavu pelnījis Annas Jansones veikums, jo tieši režisores pienākums salikt visus komponentus tā, lai tie papildinātu, nevis traucētu viens otram.

Un, protams, 18 koru dziedātāji un diriģenti, Raita Ašmaņa vadītie mūziķi (skaņdarbā «Sasala jūrīna» pat ar LLU rektoru Juri Skujānu pie perkusijām) un pāri visam – Maestro Raimonds Pauls, kura dziesmas nesauksi par vecām arī tad, ja sarakstītas pirms vairākiem gadu desmitiem, tās vienlīdz iecienījuši daudzu paaudžu studenti.

Noteikti vērts iegaumēt arī tādus vārdus kā Madara Botmane un Juris Jope. Ja Jāni Paukštello un Normundu Rutuli esam iecienījuši jau sen, tad Madara un Juris varētu būt tās jaunās spožās zvaigznes, ko Maestro (un varbūt ne viņš vien) nolēmis «iecelt saulītē». 

Foto: Agris Samcovs