ZZ.lv ARHĪVS

Inkubatora uzņēmums starptautiskajam tirgum izstrādā produktus florbola vārtsargiem

LETA

2013. gada 24. augusts 13:06

432
Inkubatora uzņēmums starptautiskajam tirgum izstrādā produktus florbola vārtsargiem

Jelgavas Biznesa inkubatora uzņēmums «Blind Save» starptautiskajam tirgum izstrādā produktus florbola vārtsargiem un guvis iespēju eksportam uz 30 valstīm, aģentūru LETA informēja SIA «JIC biznesa inkubators» izpilddirektors Agris Ķipurs.

Viņš skaidroja, ka pērn dzimušais uzņēmums neaprobežojas tikai ar standarta ekipējumu, bet piedāvā savus inovatīvos risinājumus, lai sportistiem būtu ne tikai ērti, bet viņi justos arī droši un pasargāti.Uzņēmums strādā tikai gadu, taču jau tagad var uzskaitīt virkni sasniegumu, kas panākti aktīvi un ar lielu atdevi strādājot, - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pasniegto eksporta atzinību «Sprīdīša balva», «The Red Jackets» konkursā iegūto titulu «Rising Star», eksportu uz gandrīz 30 valstīm, kur aizceļo 90% uzņēmuma produkcijas, un virkni jaunu produktu, ar kuriem nemitīgi tiek papildināts sortiments, informēja Ķipurs.

Uzņēmuma sauklis ir - «Vārtsargiem no vārtsarga», un produktu idejas autors un uzņēmuma dibinātājs ir Andis Blinds, kurš pats jau 15 gadus ir aktīvs florbola vārtsargs, spēlē Latvijas izlasē un trenē jauno florbolistu paaudzi.

«Tā arī radās pirmo produktu ideja - pirms pāris gadiem guvu ceļgala traumu un sāku meklēt risinājumus locītavu aizsardzībai, bet, neatradis neko piemērotu ne florbola, ne hokeja aprīkojumā, sāku pats sev šūt ceļu sargus. Jau pirmie paštaisītie sargi šķita krietni ērtāki nekā iepriekš izmēģinātie, tāpēc sapratu, ka ideja ir jāattīsta,» skaidroja Blinds.

Uzņēmums «Blind Save» ir gan produktu izstrādātājs, gan ražotājs, gan virzītājs tirgū.«Pirmos produktu paraugus devām testēt starptautiski atzītiem florbola vārtsargiem un saņēmām ļoti labas atsauksmes. Tad aktīvi strādājām pie produktu klāsta papildināšanas, ražošanas un nu jau varam teikt, ka ar «Blind Save» ražojumiem spēlē gandrīz 30 pasaules valstu vārtsargi,» klāstīja Blinds.

Patlaban uzņēmuma produktu klāstā ir gan ceļu sargi, gan aizsargvestes, gan elkoņu un kāju sargi, gan kompresijas šorti un vairāki papildprodukti. Gandrīz katrā produktā esot atrodama kāda inovācija, piemēram, aizsargveste tapusi no īpaša materiāla, kas samazina bumbiņas atsitienu, un vārtsargs to var ērti noķert, bet ceļu sargi ir ar maināmiem polsterējumiem. Turklāt tie ir dažādas stingrības, lai sev ērtāko var atrast ikviens.Uzņēmums gatavojas sākt vārtsargu formu ražošanu.

«Blind Save» produkcija tiek ražota Latvijā, materiālus iepērkot gan uz vietas, gan Itālijā un Ķīnā. Vairākus materiālus nākas iepirkt citur, jo tie esot ļoti specifiski, piemēroti augstas kvalitātes sporta apģērbiem un Latvijā tādus neražo.

Jūlijā uzņēmums rīkoja pirmo starptautisko florbola vārtsargu nometni, kas uz trim dienām pulcēja vairāk nekā 50 vārtsargus no astoņām valstīm. Šī nometne pagaidām kļuvusi par visu laiku lielāko vārtsargu forumu pasaules florbola vēsturē.

Septembrī Blinds dosies uz ASV, kur vadīs kārtējo «Blind Save» vārtsargu nometni un izglītos par savu jauno produkciju.