ZZ.lv ARHĪVS

Trīs jaunieši koncertā muzejā meklēs romantismu

Uldis Veilands

2013. gada 23. augusts 09:36

148
Trīs jaunieši koncertā muzejā meklēs romantismu

Ar programmu «Pa ceļam ar romantismu» svētdien, 25. augustā, pulksten 15 Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā koncertēs kamermūziķu trio Anastasija Hotuļova (oboja), Rihards Mališevs (alts), Zane Rubesa (klavieres).

Vēl ne tik sen visus trīs pazinām kā spilgtus Jelgavas Mūzikas vidusskolas audzēkņus, kuru spēli gan individuāli, gan dažādos sastāvos varēja itin bieži dzirdēt skolas un pilsētas pasākumos. Nu Jelgavā par viņiem dzirdam mazāk, kas arī loģiski, jo visi turpina mācīties augstākajās mācību iestādēs – Z.Rubesa un A.Hotuļova mācās Latvijas Mūzikas akadēmijā (tūlīt Anastasija sāks studijas otrajā, Zane – jau trešajā kursā), bet R.Mališevs sāks otro kursu Štutgartes mūzikas augstskolā.

«Mēs ar Zani kopā muzicējam samērā bieži, bet Rihardu piesaistījām pirmoreiz,» pastāstīja talantīgā obojiste Anastasija. «Un ne tikai tāpēc, ka viņš studē ārzemēs, ļoti maz ir šādam sastāvam – obojai, altam un klavierēm – rakstītu skaņdarbu.» Tā ka ļoti iespējams, ka Augusta Klugharta, Henrija Vjetāna, Karla Nīlsena, Aleksandra Skrjabina un Hugo Kaudera 19. un 20. gadsimta mijā sarakstītie skaņdarbi svētdien muzejā (ieeja – bez maksas) piedzīvos savus Jelgavas pirmatskaņojumus.