ZZ.lv ARHĪVS

Puisēnam steidzami nepieciešama jūsu palīdzība

Varonis.lv

2013. gada 21. augusts 00:00

974
Puisēnam steidzami nepieciešama jūsu palīdzība

Dimam Danovičam ir tikai 1 gadiņš. Pilnīgi negaidot veselīgajam mazulim sākās atopiskais dermatīts. Spēcīgs ādas sausums, sarkani plankumi, pastāvīga nieze, tas viss neļauj mazulim normāli gulēt, un viņš pastāvīgi raud. Šīs smagās alerģijas formas ārstēšanai nepieciešama dārga speciālā medicīniskā pārtika, bez kā viņš nevar izdzīvot. Viena šīs pārtikas bundžiņa maksā vairak kā 30 latus, bet mēnesi nepieciešams vairāk kā 500 lati, šīs pārtikas nodrošināšanai.

Mazulis piedzima jauks un veselīgs, gan viņa svars, gan attīstība bija normāla. Pirmie trīs dzīves mēneši bijuši brīnišķīgi: bērniņš bija mierīgs, labi gulēja, viņam bija laba apetīte un viņš labprāt ēda māmiņas pienu.

Negaidīti 3 mēnešu vecumā Dmitrijam sākās alerģija – ķermeni klāja sarkani punktiņi. Ap elkoņiem un ceļgaliem to bija īpaši daudz. Šie punktiņi izraisīja niezi un mazulis, protams, tās sakasīja līdz asinīm, brūcītes aizauga, bet zīdainītis tās atkal kasīja.

Niezes un sāpju mocīts mazulis nevarēja aizmigt, un māmiņa ļoti uztraucās, bet ārsts ieteica nekrist izmisumā, vienīgi ievērot diētu, jo zīdaiņiem tādas problēmas bieži vien rodas māmiņu nepareizā uztura dēļ.

Dmitrija mamma pārskatīja savu ēdienkarti un atteicās no visiem produktiem, kuri radīja kaut mazākās šaubas par alerģiskās reakcijas izraisīšanu. Bet arī stingrā mātes diēta neuzlaboja mazuļa stāvokli un kairinājumi tikai pieauga, tie niezēja un mazulis bija pavisam nemierīgs. Dmitrijs gulēja arvien mazāk un arvien vairāk raudāja.

Māmiņa centās vēl vairāk ierobežot mazuļa ēdienkarti, bet arī tas nelīdzēja. Šo ierobežojumu dēļ arī mātes piens vairs nebija tik pilnvērtīgs un bērns nesaņēma pienācīgu barošanu. Pastāvīgo niezi tagad pasliktināja arī nepietiekama barība, bet alerģija nemitējās. Dmitrijs vairs nepieņēmās svarā. Piedzimstot viņš svēra 3,6 kg, 2 mēnešu vecumā viņa svars bija 5,77 kg, četru mēnešu vecumā svars sasniedza 7,2 kg, bet piecu mēnešu vecumā viņš svēra tikai 7,25 kg.

Mazulis bija izsalcis, visu laiku raudāja, gandrīz negulēja. Dažkārt māmiņa centās ieaijāt savu dēliņu līdz pat rītausmai, dziedāja šūpuļdziesmas visu nakti. Šī situācija pasliktināja arī māmiņas stāvokli, jo viņa maz ēda un maz gulēja. Tas ietekmēja arī mazuļa stāvokli.

Kļuva skaidrs, ka ar diētu vien šajā gadījumā nepietiek, tāpēc Dmitrija ārsts izsniedza nosūtījumu uz konsultāciju pie alergologa Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Diagnoze nebija labvēlīga – Dmitrijam ir atopiskais dermatīts. Turklāt tas bija tik ļoti smagā stadijā, ka puisīti nosūtīja uzreiz uz slimnīcas 18. nodaļu, kur ārstējas bērniņi ar smagām alerģiju formām.

Aptuveni divas nedēļas Dmitrijs bija pieslēgts sistēmai, un viņa stāvoklis uzlabojās. Pazuda alerģija un nieze, āda bija tīra. Mazulis sāka pieņemties svarā un priecīgi uzsmaidīja māmiņai. Kad mazo Dmitriju izrakstīja, viņa māmiņai stingri ieteica barot bērniņu tikai ar specializēto medicīnisko pārtiku. Tobrīd pārtika bija pieejama par zemākām, akcijas cenām un, aizņemoties no paziņām naudu, māmiņa nopirka dažas burciņas.

Viena šīs medicīniskās pārtikas burciņa maksā vairāk kā 30 latus un tās mazulim pietiek tikai uz 2 vai 3 dienām. Tas nozīmē, ka mēnesī pārtikai ir vajadzīgi vairāk kā 500 latu. Un šī medicīniskā pārtika Dmitrijam ir obligāti jāēd veselu gadu.

Māmiņa audzina Dmitriju viena pati, viņa dara visu iespējamo, bet šādas summas viņai nav. Šobrīd mazulim ir ļoti vajadzīga Jūsu palīdzība, turklāt ir svarīgi to sniegt steidzami.

Pavisam ir nepieciešami 4867 Ls.

Zvanot pa tālruni 9 000 678 2 (maksa par zvanu – Ls 1,00), Jūs ziedosiet Dmitrija dzīvībai svarīgās medicīniskās pārtikas iegādei Ls 0,88.

Jūs varat palīdzēt mazulim arī ar pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot „Veselības fonds: Dmitrijam Danovičam”.

_______________________________________________________

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANK-Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423
-NORDEA-Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB-Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv
http://varonis.lv/lv/funds/view/73