ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. «Mītava Open» finālturnīrā Jelgavas «LDz Cargo» izcīna trešo vietu, «Prāta vētra» ar 3:0 pārspēj Valsts policijas komandu (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 17. augusts 22:04

29134
Futbols. «Mītava Open» finālturnīrā Jelgavas «LDz Cargo» izcīna trešo vietu, «Prāta vētra» ar 3:0 pārspēj Valsts policijas komandu (ar foto)

Izcīnītā 500 latu balva «LDz Cargo» komandai nenāca viegli – spēlē par trešo vietu ar 1:0 tika pārspēta Līvānu «Namejs» komanda. Izšķirošos vārtus guva Deniss Tuļimovs (9.numurs).

Tomēr vispirms vajadzēja iekļūt starp trim labākajām vienībām savas apakšgrupas 6 komandu  konkurencē (pavisam Zemgales Olimpiskajā centrā par «Mītava Open 2013» balvām sacentās 18 komandas). Gan ceturtdaļfinālā (spēle beidzās 1:1), gan pusfinālā (0:0) uzvarētāju nācās noskaidrot ar pēcspēles «pendeļu» palīdzību. Ceturtdaļfinālā pret Riebiņu novada «Stabulniekiem» pēc 4 precīziem abu komandu izpildītiem pēcspēles sitieniem piektajā viesu futbolists «uzšāva» pa vārtu pārliktni, bet pusfinālā veiksme jau smaidīja Ludzas «Zvēri/Ariols» futbolistiem.

Tā nu pirmās un otrās vietas liktenis izšķīrās ludzāniešu un Rīgas komandas «Garāža» mačā, bet «LDz Cargo» spēlē par trešo vietu šoreiz neriskēja un rēķinus nokārtoja jau spēles laikā, ar 1:0 pārspējot Līvānu «Namejs». (Pusfinālā «Garāža» –  «Namejs» 5:0.)

«Domāju, ka minifutbola čempionāts «Mītava Open», kas šoreiz norit jau piekto vasaru, pamazām iekarojis savu cienītāju pulku un ar katru gadu norit arvien augstākā līmenī,» pēc 3:0 uzvaras Zvaigžņu spēlē pār Valsts policijas vienību sprieda «Prāta vētras» futbolists Renārs Kaupers, kurš gan zz.lv kautrīgi atzina, ka vislielākie nopelni pienākoties komandas kapteinim Kasparam Rogam, kurš savulaik esot bijis galvenais «Mītava Open» iniciators, bet uzvarā pār Latvijas Valsts policijas komandu – Jānim Jubaltam, kurš guva divus vārtus no trim.

«Patīkami, ka finālu varam rīkot Jelgavā, uz šī zaļā, dabīgā laukuma spēlēt bija ļoti patīkami,» R.Kaupers, pretēji daudziem Latvijas virslīgas spēļu komentētājiem, labi izteicās arī par Zemgales Olimpiskā centra laukuma kvalitāti.

«Respekts pret pretiniekiem?» – pārjautāja R.Kaupers. «Kā nu bez tā, ja sāncenšus trenē pats Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis. Bet, tā kā cenšamies būt likumpaklausīgi pilsoņi, domāju, ka viss ritēja pēc noteikumiem un uzvarēja sportiskais princips.»

Apbalvošanas ceremonijā uzvarētājus sveica Raita Ašmaņa vadītā Jelgavas bigbenda mūziķi.

Foto: Andris Andersons