ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Futbola kluba «Jelgava» U9 zēni uzmundrina Latvijas izlasi Tallinā

www.zz.lv

2013. gada 15. augusts 11:57

4486
FOTO: Futbola kluba «Jelgava» U9 zēni uzmundrina Latvijas izlasi Tallinā

Lai klātienē uzmundrinātu Latvijas futbola izlases spēlētājus, futbola kluba «Jelgava» U9 zēnu komanda trešdien devās uz Tallinu, kur gan sagaidīja valstsvienības spēlētājus ierodamies stadionā, gan tikās ar viņiem pirms spēles, kā arī, kopīgi to komentējot, noskatījās spēli.

«Jelgavnieki – Valērija Redjko audzēkņi – sagaidīja valstsvienības spēlētājus ierodamies stadionā. Pēc tam, kad  futbolisti bija iepazinušies ar zāliena un laukuma kvalitāti, viņiem bija iespēja iztaujāt valsts vienības spēlētājus, kā arī izprasīt no viņiem autogrāfus. Zēnu pieprasītākie bija Artjoms Rudņevs, Kaspars Gorkšs, Andris Vaņins, Māris Verpakovskis un arī bijušais jelgavnieks Aleksandrs Lazdiņš. Zēni iztaujāja arī Marianu Paharu, kuram šī bija debija valstsvienības trenera statusā,» stāsta mazā sportista Paula tēvs Kristians Rozenvalds.

U9 zēni arī uzmanīgi vēroja, kā Igaunijas jaunie futbolisti laukumā izved valstsvienības spēlētājus, jo «Jelgavas» U9 spēlētājiem ir uzticēts izvest laukumā Latvijas futbolistus 6.septembrī, uz Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli ar Lietuvu.

«Šis brauciens bija kā noslēgums vasaras sezonai. Tās pēdējais turnīrs notika dienu iepriekš Olainē, kur U9 spēlētājiem bija iespēja beidzot izcīnīt ilgi kāroto, vienu no trijām Zemgales reģionam atvēlētajām ceļazīmēm uz Latvijas čempionāta finālturnīru. Diemžēl jelgavnieki palika ceturtie, lai gan iepriekš bija cerības, jo pārliecinoši tika uzvarēts Zemgales čempionāta apakšgrupas turnīrs,» atzīst K.Rozenvalds.

Pa ceļam uz Tallinu zēniem bija iespēja pārvarēt šķēršļu trasi Pērnavā, kas esot vislielākā Igaunijā, un atrodas jūras krastā, blakus Pērnavas golfa laukumam.

Šāds brauciens bija iespējams, pateicos vārtsargam P.Rozenvaldam, kurš klātienē skatoties Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību spēli, laimēja iespēju doties līdzi Latvijas komandai uz Tallinu. Vienojoties ar Latvijas Futbola federāciju, uz spēli varēja doties arī Paula futbola komanda.

Foto: Kristians Rozenvalds, Vitālijs Mateiko