ZZ.lv ARHĪVS

Veļeckis izpilddirektoru Ozolniekiem esot atradis, bet deputātiem vēl neatklāj viņa vārdu

Edgars Kupčs

2013. gada 13. augusts 19:47

1547
Veļeckis izpilddirektoru Ozolniekiem esot atradis, bet deputātiem vēl neatklāj viņa vārdu

Šodien Ozolnieku novada Domes sēdē, reaģējot uz dažu deputātu izrādīto interesi, Ozolnieku mērs Pēteris Veļeckis (Latvijas zemnieku savienība) apgalvoja, ka divarpus mēnešu laikā kopš vēlēšanām ir atradis savu pēcteci pašvaldības izpilddirektora amatam, taču viņa vārdu novada vadītājs atklāt atteicās. 

Viņš deputātiem vien norādīja, ka «viņš ir gados jauns cilvēks, lai nebūtu pārmetumu, ka te vecie valda». Potenciālā izpilddirektora vārdu P.Veļeckis neatklāja, aizbildinoties ar argumentu, ka topošajam izpilddirektoram «vēl jānokārto lietas esošajā darbavietā». 

Par izpilddirektora apstiprināšanu lemšot nākamajā Ozolnieku novada Domes sēdē septembrī, bet vārdu uzzināšot jau tuvāko nedēļu laikā komiteju sēdēs. 

Lēšams, ka, visticamāk, izpilddirektora kandidatūra tiks apstiprināta, jo, Ozolnieku mērs izveidojis koalīciju, nostiprinot to ar vienu «Saskaņas centra» deputāta Ruslana Vrobļevska atbalstu. Par koalīcijas atbalstīšanu viņš pretī dabūjis amatus vairākās komitejās, jo ar tādām ambīcijām viņš iepriekš solīja atbalstu varas partijai Latvijas zemnieku savienībai. R.Vrobļevskis ir apstiprināts par Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju, kā arī ir Attīstības un tautsaimniecības un Finanšu komiteju loceklis.

Kā ziņots, Ozolnieku Dome pašvaldības izpilddirektoru nav lēmusi meklēt konkursa kārtībā. Vairāki deputāti iepriekš izteicās, ka šis process notiek klusi un necaurspīdīgi un ka atrast izpilddirektoru apņēmies mērs P.Veļeckis. 

Iepriekš kuluāru runas liecināja, ka potenciālo izpilddirektora krēsla ieņēmēju vidū ir arī bijušais un ilggadējais Ozolnieku Domes priekšsēdētājs P.Veļecka partijas biedrs Māris Ainārs. Ozolnieku Domes aizkulisēs uzvārds Ainārs tika minēts ne tikai saistībā ar vakanto izpilddirektora vietu, bet arī ar jaunā pašvaldības SIA «Ozolnieku KSDU» valdes priekšsēdētāja meklējumiem. 

Jau ziņots, ka līdzšinējais kapitālsabiedrības šefs Mārtiņš Prīsis («Vienotība») izšķīries saglabāt deputāta vietu Domē, tādēļ no pašvaldības uzņēmuma viņam bija jāaiziet. Informēti avoti laikrakstam «Zemgales Ziņas» vēl jūlija sākumā vēstīja, ka kādā no abām vakancēm varētu tikt virzīts M.Aināra dēls Uldis Ainārs, kas no Zemnieku savienības kandidēja uz Ozolnieku Domi, taču netika ievēlēts. Pašlaik viņš strādā Centrālajā statistikas pārvaldē, kur vada Informācijas, izdevniecības un poligrāfijas departamentu. «Vai tas ir joks?» viņš toreiz atbildēja uz «Zemgales Ziņu» jautājumu par iespējamo pārcelšanos uz darbu Ozolniekos. Viņam nekādus amatus neviens neesot piedāvājis.