ZZ.lv ARHĪVS

Raiņa ielā mājas pagrabā vēlā vakarā izceļas ugunsgrēks; vaino kādu mājas iedzīvotāju (ar foto, papildināts)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 13. augusts 10:02

4935
Raiņa ielā mājas pagrabā vēlā vakarā izceļas ugunsgrēks; vaino kādu mājas iedzīvotāju (ar foto, papildināts)

Pirmdienas vakarā ugunsdzēsēji cīnījās ar liesmām Raiņa ielas 9.nama pagrabā. Aizdegšanās platība nebija liela, taču radies stiprs piedūmojums.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas ugunsdzēsēju komandieris Vadims Kuzmičs ziņo, ka aizdegšanās notika pagrabā, kur bija ļoti daudz dažādu sadzīves mantu, kas izdega desmit kvadrātmetru platībā. «Kāpņu telpā bija stiprs piedūmojums. Cilvēki jau bija pametuši dzīvokļus pirms mūsu ierašanās, taču pārbaudījām telpas vēlreiz piedūmojuma dēļ,» stāsta V.Kuzmičs. Cietušo ugunsnelaimē nav.

Lai arī pilsētā bija ūdens padeves traucējumu, ar nelielu spiedienu ūdeni no tuvējā hidranta paņemt varēja. «Taču pietika ūdens, kas bija cisternā,» skaidro VUGD pārstāvis.

Notikuma vietā glābēji strādāja apmēram no pulksten 21 līdz 23.30, taču arī vēlāk māja tika pārbaudīta, lai pārliecinātos, ka nav atkārtota aizdegšanās.

VUGD aicina namu apsaimniekotājus parūpēties, lai bēniņu un pagrabu telpas būtu noslēgtas un tajās nevarētu iekļūt sveši cilvēki, kas var izraisīt ugunsgrēku. Tāpat pagrabus, bēniņus un citas palīgtelpas nevajadzētu pārvērst par nevajadzīgu mantu glabātavu.

Mājas iedzīvotāji aizdomās tur kādu mājas iemītnieci, kura esot bijusi pagrabā ar sveci.

Tāpat iedzīvotāji nav apmierināti ar notikuma vietā strādājošo dienestu darbu, kas nav informējuši par ugunsnelaimes bīstamību un tālākām darbībām.

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com