ZZ.lv ARHĪVS

«Fortum» rēķinos sāk norādīt kopējās izmaksas eiro (papildināts)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 12. augusts 16:05

847
«Fortum» rēķinos sāk norādīt kopējās izmaksas eiro (papildināts)

Gatavojot klientus eiro ieviešanai Latvijā nākamajā gadā, augusta rēķinos par jūlijā sniegtajiem pakalpojumiem siltumapgādes uzņēmums «Fortum» kopējās izmaksas paralēli atspoguļojis latos un eiro.

Uzņēmuma pārstāve Guntra Matisa skaidro, ka arī pēc 1.oktobra rēķins izskatīsies tāds pats, kā pašlaik. Likums paredz uzrādīt eiro tikai kopējo summu apmaksai. Pēc pirmā janvāra visas pozīcijas būs eiro, bet kopējā summa būs gan eiro, gan latos.

«Fortum» arī pievienojies uzņēmēju iniciatīvai «Godīgs eiro ieviesējs» ar mērķi veicināt godprātīgu un caurskatāmu pāreju uz eiro.

Jāatgādina, ka prasība uzrādīt cenas abās valūtās tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem noteikta kā obligāta trīs mēnešus pirms un sešus mēnešus pēc eiro ieviešanas dienas. Savukārt rekomendētais cenu paralēlās atspoguļošanas periods ir seši mēneši pirms un gads pēc 2014.gada 1.janvāra.

Preču un pakalpojumu cenas, kas būs norādītas abās valūtās, ļaus sabiedrībai jau laikus sagatavoties norēķinu valūtas maiņai un atvieglos preces vērtības salīdzināšanu eiro un latos, skaidro eiro.lv – interneta vietne par eiro ieviešanu Latvijā.