ZZ.lv ARHĪVS

Valgundes pagastā grib audzēt stores

www.zz.lv

2013. gada 1. augusts 07:53

1182
Valgundes pagastā grib audzēt stores

Ja izdosies vienoties ar pašvaldību un ēku īpašnieku, apmēram pusotra gada laikā Valgundes pagastā varētu izveidot zivju audzēšanas kompleksu. Pašlaik gan pašvaldība uzņēmuma iecerēm liek sprunguļus, neizsniedzot plānošanas un arhitektūras uzdevumu, šodien raksta laikraksts «Zemgales Ziņas».

Akvakultūras kompleksa izveidē zivju audzēšanai uzņēmums «Bio Zile» grasās ieguldīt vairāk nekā 454 tūkstošus latu. Izvērsties paredzēts uz trim zemesgabaliem – «Pīļu sala», «Salenieki» un «Vismaņi» – Valgundes pagastā, kur reģistrēts arī Konstantīnam Antropovam piederošs uzņēmums.

Uzņēmuma projekta vadītāja Anita Pedāne stāsta, ka kompleksā plānots audzēt stores: «Tās ir paredzētas partnerim – zivju pārstrādes uzņēmumam. Bet, lai pašiem nevajadzētu iepirkt mazuļus, arī tie tiks audzēti uz vietas.»

Uzņēmums, kura ieceres Jelgavas novada pašvaldība apturējusi jau sākotnējā stadijā, neizsniedzot plānošanas un arhitektūras uzdevumu par kompleksa jaunbūvi, tagad plāno izvērsties kādā no jau esošajām ēkām. «Noraidījuma pamatojums bija, ka teritorija applūst. Taču jau pašlaik uz tās ir ēkas,» skaidro A.Pedāne.

Plašāk par iecerēm un arī pašvaldības skaidrojumu var lasīt laikrakstā vai tā elektroniskajā versijā šeit.