ZZ.lv ARHĪVS

Pārlielupē uz Domes zemes grib pašapkalpošanās automazgātavu

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 24. jūlijs 07:46

1890
Pārlielupē uz Domes zemes grib pašapkalpošanās automazgātavu

Šonedēļ Jelgavas Domei jālemj par konkursa izsludināšanu par zemesgabala iznomāšanu Rīgas ielā. Formalitātes nepieciešamas, jo uzņēmums «Lielirbes auto mazgātuve» aiz tirdzniecības centra «Rio», kur pašlaik ir zaļā zona, iecerējusi izbūvēt pašapkalpošanās automazgātavu.

Pašvaldībā ir sagatavots Domes lēmuma projekts, kas paredz izsludināt konkursu «Par tiesībām nomāt zemesgabalu Rīgas ielā 53c, Jelgavā, un būvēt uz tā patstāvīgu īpašuma objektu», skaidro pašvaldības speciāliste Līga Klismeta. Iznomājamā zemesgabala platība ir 1789 kvadrātmetri, tas atrodas aiz tirdzniecības centra «Rio». Konkurss tiks izsludināts, ņemot vērā SIA «Lielirbes auto mazgātuve» iesniegumu. Uzņēmums vēlas iznomāt šo teritoriju automazgātavas būvniecībai.

Uzņēmumā zz.lv noskaidroja, ka līdzīgas pašapkalpošanās stacijas jau darbojas Rīgā – Krasta un Juglas ielā. Autovadītājs braucamo mazgā pats, izmantojot spēcīgu ūdens strūklu, ūdenim jau ir pievienoti mazgāšanas līdzekļi. Jo ātrāk mašīna tiek nomazgāta, jo mazāk jāmaksā.

Datu bāzē «Lursoft» apkopotā informācija liecina, ka 2008. gadā reģistrētais uzņēmums «Lielirbes auto mazgātuve» 2012. gadā strādājis ar 93,2 tūkstošu latu apgrozījumu un 16,4 tūkstošu peļņu. Uzņēmuma valdes loceklis un vienīgais īpašnieks ir Garkalnes novadā dzīvojošais Jurijs Adamovs.