ZZ.lv ARHĪVS

Latvijā ražotos zāģmateriālus pārvērtīs par augstas pievienotās vērtības produktu

www.zz.lv

2013. gada 22. jūlijs 21:12

1202
Latvijā ražotos zāģmateriālus pārvērtīs par augstas pievienotās vērtības produktu

Jelgavā SIA «Cross Timber Systems» veidos 5,6 miljonu latu vērtu lielizmēra masīvkoka paneļu ražotni, kura darbu sāks 2015.gadā, raksta Db.lv.

Projekts tiks īstenots ar ES struktūrfondu atbalstu programmā «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» 1,34 miljonu latu apmērā. «Līgums ar LIAA ir parakstīts, un tas paredz, ka iecerētā lielizmēra masīvkoka paneļu ražotnes izveide jāīsteno 18 mēnešu laikā,» skaidro uzņēmuma līdzīpašnieks Roberts Dlohi. 

Viņš Db.lv norāda, ka pašlaik ir noslēdzies teju pusotru gadu ilgais darbs pie projekta izstrādes, finansējuma piesaistes un tagad sāksies tā īstenošana.

Plānots, ka jaunā ražotne, kura zāģmateriālus pārvērtīs produktā ar augstu pievienoto vērtību, strādājot divu maiņu režīmā, nodarbinās ap 20 strādājošo, bet triju maiņu režīmā to skaits varētu sasniegt 30. «Žāvētus un pēc to stiprības šķirotus skujkoku zāģmateriālus plānojam iegādāties no Latvijā strādājošajām kokzāģētavām,» uzsver R.Dlohi. Viņš norāda, ka uzņēmums ik gadu divās maiņās varētu saražot ap 20 000 kubikmetru masīvkoka lielizmēra paneļu.

Produkcija tikšot eksportēta uz Dāniju, Norvēģiju, Šveici, Franciju, Vāciju, bet perspektīvā neesot izslēgti arī citi noieta tirgi. «Protams, tikai plašam pielietojumam Latvijā būs jāiniciē izmaiņas būvmateriālu normatīvos, jo produkts ir jauns», tā uz jautājumu, vai šāds produkts būs pieejams arī Latvijas tirgū, atbild R.Dlohi.

Vitālijs Stīpnieks, «Dienas mediji»