ZZ.lv ARHĪVS

Stundas laikā dzēš četrus atkritumu konteinerus Māras un Asteru ielā; vienlaikus deg divās kāpņu telpās (ar foto)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 22. jūlijs 10:27

1716
Stundas laikā dzēš četrus atkritumu konteinerus Māras un Asteru ielā; vienlaikus deg divās kāpņu telpās (ar foto)

Svētdienas vēlā vakarā laikā no pulksten 23 līdz pusnaktij ugunsdzēsēji Jelgavā dzēsuši četrus ugunsgrēkus, kas bija izcēlušies atkritumu savākšanas telpās un konteineros.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciāliste Viktorija Šembele informē, ka pirmais izsaukums saņemts pulksten 23.09 – deviņu stāvu mājas Māras ielā 1 atkritumu savākšanas telpā dega konteiners divu kvadrātmetru platībā.

Pulksten 23.46 atkritumi dega netālu – Asteru ielā 8, bet pēc vēl septiņām minūtēm saņemts izsaukums uz Māras ielas trešo namu, kur divās kāpņu telpās dega atkritumi un divi konteineri.

Pēdējais zvans par ugunsgrēku saņemts jau pēc pusnakts – pulksten 0.02 – Asteru ielā 29 deguši atkritumi četru kvadrātmetru platībā.

V.Šembele skaidro, ka glābējiem darba nav trūcis arī sestdien – Valgundes pagastā dega nocirstu krūmu krāvums 100 kvadrātmetru platībā, tāpat pagastā un Filozofu ielā Jelgavā no ceļa braucamās daļas bija jānovāc nokrituši koki.

Savukārt svētdien ap pulksten 17 Cenu pagastā glābēju palīdzība bija nepieciešama kādā avārijā – no ceļa bija nobraukusi mašīna, ko VUGD darbinieki atgāzta uz riteņiem.

Foto: Agris Samcovs