ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: ZOC – kaķi, seski un iguānas

www.zz.lv

2013. gada 20. jūlijs 21:08

20767
FOTO: ZOC – kaķi, seski un iguānas

Sestdien un svētdien Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) sportistu vietā saimnieko kaķi – tur norisinās trešā pēc kārtas starptautiskā izstāde «Jelgavas kaķis 2013». 

Labi kopti šie dzīvnieki iepriecina daudzus – jau pirmajā reizē pirms diviem gadiem izstādi apmeklēja vairāk nekā pieci tūkstoši interesentu, pērn to bijis vēl vairāk, atcerējās ZOC sabiedrisko attiecību vadītāja Sanda Andersone.

Šoreiz īpaša uzmanība veltīta burmas un burmillas šķirņu kaķiem, ar ko Latvijas kaķu audzētājiem izdevies gūt panākumus Eiropas mērogā. «Šo kaķu raksturs un izskats ļoti patīk cilvēkiem. Viņi ir dzīvespriecīgi, optimistiski, patīk atrasties kompānijā ar cilvēkiem un ir draudzīgi ar citiem dzīvniekiem. Turklāt nav prasīgi kopšanas ziņā,» savas iemīļotās šķirnes reklamē kaķu mīļotāju kluba «Rebuss» prezidents Juris Antonovs.

Netrūks arī citu šķirņu kaķu, bet izstādē aplūkojami vēl citi mājdzīvnieki. Notiks «sesku olimpiāde», varēs apskatīt dažādu šķirņu trušus, peles, zivis, baložus, iguānas.

«Jelgavas kaķis 2013» svētdien būs sastopams no pulksten 10 līdz 15. Ieejas maksa – 2 lati, pensionāriem un skolēniem –1 lats, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja par brīvu.

Kā katru gadu, apmeklētāji balsos par, viņuprāt, labāko kaķi, kas arī saņems Jelgavas Domes kausu. Apbalvošana notiks 21.jūlijā pulksten 14. 

Foto: Agris Samcovs